9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 8 april 2015 15:21 - Uppdaterad 9 april 2015 20:08

Frökens Frimans krig ska nu visas i Iran.

Frökens Frimans krig ska nu visas i Iran. (foto: Peter Cederling)

Fröken Frimans krig såld till Iran

SVT:s dramasuccé ”Fröken Frimans krig” har nyligen sålts till den statliga iranska kanalen IRIB, som också har köpt ”Alfons Åberg”.

Första säsongen av ”Fröken Frimans krig”, som bygger på verkliga händelser, handlar om en grupp kvinnor som öppnar livsmedelsaffären Svenska Hem i Stockholm år 1905. Serien gjorde stor succé när den visades i SVT julen 2013, med en snittpublik på över 1,6 miljoner per avsnitt. En andra säsong är under produktion.

Nu har ”Fröken Frimans krig” sålts till den statliga iranska kanalen IRIB (Islamic Republic of Iran Broadcasting), för sändning framöver.

Kanalen har även köpt in den klassiska animerade serien ”Alfons Åberg” från 1979, som bygger på Gunilla Bergströms älskade barnböcker.

Om kvinnlig frigörelse

- Det är kanske lite otippat att en iransk kanal skulle köpa in ett verklighetsbaserat drama om kvinnlig frigörelse och en barnserie om en pojke som lever med en ensamstående pappa, men bra historier har ju en förmåga att överskrida alla kulturella barriärer, säger Nilla Norberg, affärsutvecklare på SVT Sales.

- Den här affären handlar inte om några jättesummor, men jag tycker det är verklig public service att kunna erbjuda de här fina serierna, avslutar Nilla Norberg.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör