9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 24 februari 2015 19:21

Direkttextarna

Bakre raden: Emanuel Forslund, Terese Olofsson, Hanna Andersson Nord, Petra Skoog, Karin Karlsson Hutt och Hannes Svensson (har fått arbete på SVT)​. Främre raden: Lina Kjellman, Emma Sernemyr och Sara Larsson.

Nyexaminerade direkttextare får jobb på SVT 

I mitten av februari var det examen på kursen i direkttextning på Södertörns folkhögskola. Kursen är sex månader lång och är unik i sitt slag i Sverige, eftersom det är den enda utbildning där man lär sig direkttextning för tv.

SVT Undertext samarbetar med folkhögskolan och har varit delaktiga i antagningsprocessen, och en av direkttextarna på SVT Undertext har varit lärare på utbildningen två dagar i veckan. 

Resultatet av den första kursen har varit mycket lyckat. Eleverna har kommit långt på bara sex månader, och kursen har fått höga resultat i folkhögskolans utvärdering.

Fyra direkttextare

Dessutom kommer samtliga åtta elever att få arbete efter kursen. SVT Undertext har anställt fyra direkttextare direkt efter examen, och övriga har goda chanser att försörja sig som frilansande direkttextare. 

Problem för SVT

Att rekrytera direkttextare har alltid varit ett problem för SVT, och därför är SVT Undertext mycket glada över att den här kursen nu finns och att resultatet efter första omgången har blivit så bra.

De nyrekryterade direkttextarna på SVT är Emanuel Forslund, Terese Olofsson, Hanna Andersson Nord och Hannes Svensson.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

18 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör