7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 10 februari 2015 08:00

Emil & Ida i Lönneberga

Långfilmen Emil & Ida i Lönneberga (2013) gjordes i samarbete med flera produktionsbolag, bland annat SVT.

Storsatsning ska ge fler långfilmer för barn

SVT, Film i Väst och Svenska Filminstitutet gör tillsammans en storsatsning på svensk barnfilm genom ett långsiktigt samarbete kallat Bombay Basic.

-Vi ser fram emot att visa nyskrivna spännande, underhållande och tankeväckande svenska långfilmer för barn, både i TV-rutan och på SVTs övriga plattformar, säger Safa Safiyari, chef för Barnkanalen.

Linus Stöhr Torell, tidigare långfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet, kommer att leda arbetet med att återta Sveriges roll som stormakt på barnfilmsområdet.

I ett samarbete med SVT, Film i Väst, Svenska Filminstitutet och produktionsbolaget Copenhagen Bombay Sverige ska projektet hitta nya originalberättelser hos manusförfattare, bland dramatiker från andra scener som komikergrupper och stand-up och utveckla barnfilmen som genre.

Samla kompetensen

Målet med Bombay Basic är att samla författare, regissörer och erfarna och barnfilmskunniga producenter under ett tak för att utveckla framtidens barnfilm.

Siktet med Bombay Basic är inställt på att få upp två filmer på biograf om året de första inledande åren.

Särställning i världen

- Sverige och Norden har fortfarande en särställning när det gäller barnfilm ute i världen. En position väl värd att värna om, säger Tomas Eskilsson, VD på Film i Väst.

- Vi har identifierat ett behov av att modernisera barnfilmen så att den är relevant för barn i Sverige idag. Bombay Basic är första steget i en utveckling för ett fortsatt fokus på barnfilmen, säger Hjalmar Palmgren, chef för produktionsstöd på SFI.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör