9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 8 december 2014 06:00 - Uppdaterad 9 december 2014 11:09

Kodjo Akolor, Linnea Henriksson, Petter P-Lex Alexis Askergren Sveriges Radio.

Kodjo Akolor, Linnea Henriksson, Petter P-Lex Alexis Askergren. (Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Musikhjälpen direktsänder i 144 timmar

Ikväll, måndagen den 8 december klockan 20.00, går starten för Musikhjälpen, och programledarna Linnea Henriksson, Petter Alexis Askergren och Kodjo Akolor låses in i glasburen på Stora torget i Uppsala.

Under 144 timmar direktsänder de radio och tv för att uppmärksamma och samla in pengar till kampen för att stoppa spridningen av hiv.

Till sin hjälp kommer de att ha en rad kända gäster, Seinabo Sey, Pia Sundhage, Gina Dirawi, Titiyo, Soran Ismail, Fredrik Skavlan, Silvana Imam, Helene Ripa, Alex Schulman & Sigge Eklund, Carolina Gynning, Panda da Panda och Lilla Namo och Ola Salo tillsammans med Familjen är bara några av alla som kommer för att engagera sig och bidra till Musikhjälpen 2014.

Under 144 timmar, sänds Musikhjälpen dygnet runt i P3 och SVT/SVT Flow för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar för stoppa spridningen av viruset hiv.

Seinabo Sey är först ut bland artisterna som kommer att uppträda live i glasburen. Hon är en av årets mest uppmärksammade nykomlingar i den svenska artistfloran och har hyllats världen över för sin debutsingel ”Younger”. I veckan blev det dessutom klart att hon är P3 Guld-nominerad i kategorierna årets hiphop/soul, årets nykomling och årets låt.

– Det är en ära att få vara först! Jag har alltid velat sjunga på Musikhjälpen, säger Seinabo Sey.


Fakta Musikhjälpen

Idén med Musikhjälpen är att förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över. Genom att bland annat betala för låtönskningar är publiken med och samlar in pengar till Radiohjälpen och årets tema. Det går också att skänka pengar genom andra insamlingsaktiviteter som pågår i och omkring glasburen och runt om i Sverige.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör