7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 20 november 2014 12:31 - Uppdaterad 20 november 2014 19:59

Fotografering

Det blev många fotograferingar för barnen framför den kroatiska kusten. (foto: Hanna Nilsson)

Stort intresse för årets julkalender

När julkalendern ”Piratskattens hemlighet” hade pressträff i onsdags var det stort pådrag från media. Och i fokus stod förstås barnen som spelar huvudrollerna Alexandra, Lea och Buster.

Inför pressträffen den 19 november hade studio 4 i Radiohuset gjorts i ordning för att skapa känslan av att vara i Kroatien där julkalendern utspelar sig i år.

Det fanns en stor fondvägg med en vy över en härlig strand, korgmöbler där intervjuerna ägde rum i och runt om fanns det flera palmer, vilket förde oss till vackra Orkidékusten.

Skapat julstämning

Kanske är det inte strand, hav och palmer man traditionellt tänker på när man tänker julkalender. Men Pernilla Ståhl, som var ansvarig för hela tillställningen, hade lyckats skapa julstämning i hela lokalen, med doft av glögg och lussebullar.

På plats fanns barnen som spelar huvudrollerna: Buster Isitt (spelar Sam), Alexandra Breschi (Minna) och Lea Stojanov (Bianca).

Deras historier

Det var dessa tre som var mest eftertraktade under dagen då alla ville ta del av deras historier och upplevelser gällande inspelningen och allt som händer runtomkring.

Barnens mammor, som spelas av Mirja Turestedt och Ana Gil de Melo Nascimento, samt regissören Anna Zackrisson och producenten Nicklas Wikström Nicastro fanns även på plats.

Buster Isitt blir fotogaferad av Mitti:s fotograf.

Buster Isitt blir fotograferad av Mitti:s fotograf Åsa Sommarström. I bakgrunden får Pernilla Ståhl hjälp att flytta soffan av TT:s Malin Timan. (foto: Hanna Nilsson)

Klädförrådet

Pressdagen slutade med att barnen fick åka iväg till klädförrådet i Frihamnen för att spela in ett avsnitt med ”Fredagkväll med Alex”, som sänds på fredagar i Barnkanalen.

Julkalendern: Piratskattens hemlighet har premiär måndag 1 december kl 7.15 i SVT1 och Barnkanalen. Sändningstider vardagar: 7.15 och 18.45. Sändningstider helger: 8.45 och 18.45.


Medverkande huvudpersoner i kalendern.

Bakre raden från vänster: Mirja Turestedt, Buster Isitt & Ana Gil de Mela Nascimento. Främre raden från vänster: Lea Stojanov & Alexandra Breschi. (foto: Hanna Nilsson)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör