7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 18 november 2014 14:01

Karin Adelsköld

Karin Adelsköld kommer tillsammans med Josephine Freje och Mathias Andersson leda Plus i vår. (foto: Jan Danielsson)

Karin Adelsköld ny programledare för Plus

Karin Adelsköld, journalist, teknikskribent och komiker, blir ny programledare i Plus och kommer att leda programmets tester från och med våren 2015.

Tillsammans med Josephine Freje och Mathias Andersson bildar hon Plus nya programledartrojka.

– Plus är mitt drömjobb och jag har sett det sen det började sändas för 27 år sen. För en stolt nörd som jag, är det här det ultimata jobbet, säger Karin Adelsköld.

Som testansvarig i Plus kommer Karin Adelsköld undersöka vardagsprodukter som folk använder. Det blir labbtester, men hon vill också tänja på gränserna och utgå från sin ”vardag som livspusslande småbarnsmamma”.

"Veckans fångst"

Karin Adelsköld började som kultur- och nöjesjournalist på Sveriges radio i mitten av 90-talet. På den tiden sorterades internet under kultur.

– Jag har bevakat webben sedan 1995. Mitt första inslag hette ”Veckans fångst på nätet”, då rapporterade jag om vilken ny hemsida som dykt upp i Sverige under veckan, berättar Karin Adelsköld. De senaste åren har hon även producerat program om sociala medier för Vetenskapsradion i P1, föreläst och synts i tv.

Teknikintresse

Teknik- och webbintresset har funnits med hela tiden. Ungefär samtidigt som Karin började göra karriär som ståuppkomiker, startade hon tekniksajten Lilla gumman.

Den blev snabbt populär och vann Årets teknikblogg på Blog awards 2011 – samma år som Karin Adelsköld utsågs till Årets kvinnliga komiker på Svenska standupgalan.

Kastat okrossbara mobiler

På Lilla gumman blev Karins specialitet att testa apparater, produkter och tjänster på sitt eget sätt, utöver det traditionella. – Jag har tvättat tangentbord i diskmaskinen, testat bilar genom att fredagshandla med hungriga barn och kastat ”okrossbara” mobiltelefoner från höga höjder.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

8 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör