6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 10 oktober 2014 14:58

Energina

SVT har med dramaserien Energina till försäljning i Cannes. (Foto: Simon Olsson)

SVT säljer nya program på tv-mässan i Cannes

När SVT Sales åker till MIP-marknaden i Cannes 11-16 oktober så är det med flera nyheter i katalogen, bland annat barndramaserierna Energina och Joy samt formaten Minimello och Labyrint.

- Höstupplagan av MIP-mässan har ju lite extra fokus på barn och det känns fantastiskt bra att ha så många fina nya barnprogram i vår katalog, säger Paulette Rosas Hott, affärsutvecklingschef på SVT Sales. Dramaserierna Energina och Joy håller högsta kvalitet och de omtalade formaten Minimello och Labyrint är verkligen public service när den är som bäst.

Superhjälten Energina

Äventyrsserien Energina handlar om Gina, en vanlig tjej i staden Metroborg, som får superkrafter efter att ha blivit utsatt för strålning. När staden hotas av den galne vetenskapsmannen Dr Doominator är det bara superhjälten Energina som kan stoppa hans onda planer.Serien är producerad av Patrik STHLM för SVT.

Joy är en varm dramaserie för de yngre tittarna, om en flicka som bor med sin familj i det lilla samhället Slåtterberga. Serien bygger på Helena Östlunds böcker och är producerad av Altair Film för SVT.

Minimello och Labyrint

Barnformaten Minimello och Labyrint har redan fått mycket internationell uppmärksamhet. Labyrint har varit nominerad till en internationell Emmy, Banff Rockie Awards och Prix Jeunesse.

När Minimellos skapare Ylva Hällen presenterade formatet på Prix Jeunesse och Sheffield Children’s Media Conference tidigare i år så väckte hon många åhörares intresse. Och snart kommer Cinekid-festivalen i Amsterdam att ordna en Minimello-workshop, torsdag 16 oktober.

Efter Jills veranda

Andra nya program i SVT Sales katalog är dokumentärerna Efter Jills veranda: Doug Seegers, Haga slott – ett kungligt hem och Tempelriddaren, samt Uppdrag granskning-reportaget Naken på nätet.

MIP-mässan i Cannes samlar 13 500 deltagare från över 100 länder.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör