7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 16 september 2014 10:00

Nya chefer på Riksnyheterna

Maria Hedlund blir ny chef för ämnesgruppen Politik och Samhälle och Åsa Nicander blir ny chef för ämnesgruppen Ekonomi och Konsument.

- Det är två engagerade publicister som står för egna nyheter och kvalitetsjournalistik. De kommer också att kunna arbetsleda ämnesgrupperna i webbjournalistik på ett bra sätt, säger avdelningschef Christina Johannesson.

Maria Hedlund, som idag arbetar som gruppchef för ämnesgruppen Ekonomi och Konsument, blir ny chef för ämnesgruppen Politik och Samhälle. Under sommaren 2014 tjänstgjorde hon som ansvarig utgivare för Riksnyheterna.

Maria Hedlund har erfarenhet av digital journalistik som webbredaktör på dn.se. Hon har också erfarenhet av politisk bevakning på nationell nivå som nyhetschef och grävchef på Dagens Nyheter, där hon också varit ansvarig för tidningens valbevakning.

Åsa Nicander, tidigare nyhetschef, stf ansvarig utgivare och grundare av Grävnavet på Helsingborgs Dagblad, förordas som ny chef för ämnesgruppen Ekonomi och Konsument.

Åsa Nicander har ingått i projektet Datajournalistik vid Södertörns Högskola tillsammans med bland annat SVT Pejl.

- Åsa Nicander är en entusiasmerande och inspirerande arbetsledare och fick föreningen Grävande Journalisters arbetsledarpris Den Gyllene Dynamon 2007.

Både Åsa Nicander och Maria Hedlund tar över chefskapet i sina respektive grupper den 1 november.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör