6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 21 mars 2014 14:16

Arga doktorn går på export

Arga doktorn

Arga doktorn med Björn Bragée ska nu säljas utomlands. (foto: Johan Paulin)

Londonbaserade distributionsbolaget DRG har köpt de internationella rättigheterna att sälja två SVT-format, Arga doktorn och Det hände här.

"Arga doktorn" sändes hösten 2013 och är en inhouseproduktion från SVT i Malmö. I serien hjälper erfarne läkaren Björn Bragée patienter som hamnat i kläm i vårdapparaten, så att de får den vård de behöver och förtjänar.

I "Det hände här" besöker programledaren Anders Lundin och tre historiker små orter runtom i Sverige, för att gräva fram spännande historier från ortens förflutna. Serien sändes våren 2013 och är en samproduktion mellan Mediabruket och SVT.

Tror på succé

- Det är fantastiskt spännande att de här två fina SVT-formaten nu ska ut på den internationella marknaden. Både vi och DRG är övertygade om att de skulle kunna göra succé i många länder, säger Paulette Rosas Hott, chef för Affärsutveckling på SVT International.

Pappas pengar till Cannes

DRG lanserar de två SVT-formaten på den kommande MIPTV-mässan i Cannes, 7-10 april.  Till mässan tar SVT International även med de nya formaten Nyfiken på partiledaren och Pappas pengar.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör