13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Hanna Stjärne
Ledarkrönikan
Hanna Stjärne, Vd

Publicerad 27 februari 2017 06:55

Möte med engagerade grannar

Vd Hanna Stjärne besökte tillsammans med medarbetare från SVT Västmanland ett engagerat granngäng i Västerås i förra veckan.

"Ni måste bli tuffare" löd en av uppmaningarna.

Hanna Stjärne berättar här om mötet:

I höstas gick vi ju ut med en appell i SVT:s nyhetsprogram där vi frågade svenska folket om vi fick komma och hälsa på. André Pops, Katarina Sandström, Nils Holmqvist, Edina Hrustic och en rad andra SVT-medarbetare hade packat fikakorgar, ville bjuda på kanelbullar och kaffe och lyssna på goda råd.

Frågorna vi ville ställa till publiken var: Vad är en nyhet för dig? Hur vill du helst ta del av nyheter? Vilka frågor tycker du att det är viktigast att SVT bevakar?

Stor respons

Responsen blev långt över vad vi förväntat oss. Mc-klubbar, kompisgäng, sy-juntor, pensionärsföreningar, familjer, bostadsrättsföreningar och skolklasser från hela landet hörde av sig.

Det blev en lång fikakö och vi tvingades sålla hårt bland alla som ville ha besök.

Fram till slutet av mars kommer vi att ha genomfört 100 fikaträffar i allt från Pajala till Hultsfred, från Gunnarsbyn till Örkelljunga.

Många som vi har träffat i projektet #fikamedsvt vill ha fler positiva nyheter. De vill ha bättre bevakning av just sin ort och de frågor som ligger dem varmast om hjärtat. Att nyheterna är opartiska och sakliga är helt avgörande för vår publik.

Hanna Stjärne diskuterar tv med engagerade Västeråsbor.

Fikastund i Västerås. (foto: Melker Blomberg)

Grannarna i Västerås

I torsdags var jag i Västerås och fikade med ett gäng engagerade grannar tillsammans med flera av våra reportrar vid SVT Västmanland.

Västeråsborna ville att SVT ska granska idrottsrörelsen mer och uppmanade nyhetsreportrarna att vara ännu tuffare i sina frågor. ”Ge er inte när politikerna slingrar sig, ni måste vara envisa”, som en av dem sa.

De älskade Vinterstudion och ville gärna ha mer nyheter i morgonTV. Och vi avslutade fikastunden i tid, så att alla kunde titta på Stina Nilssons lopp i skid-VM i Lahtis.

Vd Hanna Stjärne och engagerade Västeråsbor.

Hanna Stjärne och engagerade Västeråsbor. (foto: Melker Blomberg)

Tittarservice

Varje dag, varje timme, ja i stort sett varje minut hör tittare av sig till SVT. En vanlig dag lyssnar SVT:s Tittarservice på synpunkter från ett hundratal personer i telefon och långt fler i olika digitala kanaler.

Jag har själv hoppat in i Tittarservice och svarat när tittare har ringt och gett goda råd om hur SVT kan bli bättre.

Just det personliga mötet är något som vi vill värna. Oavsett om det sker via telefon, sociala medier eller genom att vi kommer med en kaffetermos och bullar till några goda grannar i Västerås.

Fikastund med lågstadieelever: Var hittar ni era nyheter någonstans?öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

26 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör