13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Per Yng
Nyhetskrönika
Per Yng, Chef SVT Sport

Publicerad 29 maj 2015 07:00 - Uppdaterad 29 maj 2015 08:14

- Både lustfyllt och jobbigt att göra om

Å titta, snart är det ljusan dag, alla fåglar sjunger i snåren!

Kom med och dansa med mej ett slag i en glad calypso om våren.

Slog mig ned en stund och tänkte på musik. Vår- och försommaregnen har haglat över oss och så sprack det nu äntligen upp och man kunde ana en sommar.

Det var Olle Adolpssons smittande toner som kom till mig först och jag tog några graciöst dansanta steg uppför den i renoveringskick sig befinnande verandan vid Ullentorpet. 

Från det bengaliska ordet

Veranda, förresten, kommer från det bengaliska ordet Barandah och betyder i grund - skyddad entré.

Hur skyddad entrén är för SVT Sport är just nu är svårt att bedöma. I vilken fall som helst är vi på verandan och ska kliva in i vårt nya hus, eller som vi själva valt att kalla det "knö " in oss i en ny kostym.

Just nu flyttar i stort sett alla medarbetare runt till nya platser och in i nya konstellationer som ska matcha ny organisation och nya flöden. Det är både lustfyllt och jobbigt att göra om. Vanans makt är stor och inte sällan verkar den till vår fördel.

Ser ändrade mönster

Vår publik har så länge varit sin vana och trogen och vi har levererat på samma sätt. Stabilt över tid och speciellt när det verkligen gällt.

Men så sakteliga, och sedan nu i allt snabbare takt ser vi ändrade mönster. Intellektuellt förstår vi och nickar bekräftande när analyserna presenteras. Men det så kommer det nära. Till mig. Till mitt jobb. Mina arbetstider och min egen värld. Det är då det blir jobbigt.

Två år att växa i kostymen

Det är inte konstigt. Dom allra flesta av oss pusslar fram och tillbaka för att få till en fungerande vardag med arbete, familj, fritid i en hygglig balans.

Så kommer omvärlden och utvecklingen och ställer till det med nya scheman, flera helgpass, kortare pass, nya moment i jobbet osv. Det blir kort sagt stökigt.

På SVT Sport har vi gett oss själva två år att växa in i kostymen fullt ut. Det är eoner av tid i en mediabransch där det brinner i knutarna. Vi gör det för att vi tror det blir bäst så och att vi i alla fall hittills klarat förväntad leverans och mer därtill med den organisation vi haft.

Alla medarbetare på SVT Sport har nu gått en tvådagarsutbildning i den nya Sporttjänsten och vi har börjat skuggarbeta och träna i den nya miljön. Som alltid i väntan på skarpt läge är det två steg fram och ett tillbaka.

Grandios historia

Till sist. SVT Sport har en stolt , ja nästan grandios historia. Nu skapar vi nya möjligheter för oss att utveckla vårt utbud till publiken. För att fullt ut ta vara på den chansen vill det till att jobba TILLSAMMANS hela tiden.

Skriver de här raderna från Island där det nordiska sportchefsmötet strax ska börja. Utsikten från fönstret ger vid handen att här är långt till en glad calypso om våren.

Men så sakteliga, och sedan nu i allt snabbare takt ser vi ändrade mönster. Intellektuellt förstår vi och nickar bekräftande när analyserna presenteras. Men det så kommer det nära. Till mig. Till mitt jobb. Mina arbetstider och min egen värld. Det är då det blir jobbigt.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör