23 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Gabriella Ekström
Sista ordet
Gabriella Ekström, HR-chef ATV

Publicerad 24 november 2014 07:00

Därför finns SVT på LinkedIn

Sedan början av 2014 finns SVT på nätverket LinkedIn. Linkedin är ett globalt, och numera också gigantiskt, nätverk för olika yrkeskontakter där många företag väljer att synliggöra vad som är speciellt med att jobba just där och även utannonsera lediga tjänster.

I Sverige finns idag över 2 miljoner användare av LinkedIn.

Många använder LinkedIn för att hålla kontakt med gamla kollegor, leta jobb, gå med i profilerande grupper eller förkovra sig i alla nyheter och rapporter som läggs upp.

Det här arbetet med SVTs sidor på LinkedIn bedrivs från HR där vi varje vecka lyfter upp valda artiklar från exempelvis Vipåtv, intranätet eller skriver egna texter där vi lyfter fram aktuella utbildningar eller satsningar som SVT genomför.

Vi har även valt att testa att lägga ut alla våra lediga jobb på LinkedIn på försök under 2014 med gott resultat. Vi har fått in många bra och kvalificerade ansökningar den här vägen.

Lite korta fakta om SVT på LinkedIn:

  • SVT har idag drygt 8000 följare
  • 24,2% av följarna är anställda på SVT, resten är externa.
  • Våra uppdateringar genererar allt mellan 4 000 visningar upp till 27 000 visningar
  • Vi lägger upp mellan 1-3 nyheter i veckan
  • Vi har oftast tre heta jobb som vi lyfter fram lite extra
  • Vi har alltid två olika SVT-anställda som uttalar sig om SVT som arbetsgivare. (Hör av dig om du har en LinkedIn-profil och vill vara med!)

Varför gör vi det här?

Därför att det är bra på så många sätt.

Arbetet på LinkedIn är en del av ett långsiktigt mål där vi vill att SVT:s arbetsgivar-varumärke ska vara i bättre balans med vårt starka varumärke som medieföretag.

Vi får också en möjlighet att visa upp SVT som företag för dem som är intresserade av att jobba här. Det här är särskilt viktigt för oss att nå grupper som kanske inte tänker på SVT som första alternativ som möjlig arbetsgivare, som t ex IT-experter av olika slag eller andra specialistkompetenser eller talanger vi idag saknar eller har för få av.

Vi ser också att många journalister följer oss på LinkedIn. De känner förstås till oss som företag, men kanske inte hur vi är som arbetsgivare.

Nå många fler

Via LinkedIn når vi också ut med våra lediga tjänster på ett annat sätt. Följare av sidan kan tipsa sina kontakter och på så sätt kan man nå många fler.

Sedan hoppas vi också att SVT:s egna medarbetare, som också är där och läser uppdateringarna, blir lite glada och stolta över allt bra som faktiskt görs på SVT.

Tipsa oss gärna på nyheter som vi kan lyfta fram på LinkedIn utifrån arbetsgivarperspektivet.

Vi har även valt att testa att lägga ut alla våra lediga jobb på LinkedIn på försök under 2014 med gott resultat.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

14 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör