21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Eva Hamilton
Ledarkrönikan
Eva Hamilton, VD

Publicerad 26 april 2013 14:25 - Uppdaterad 20 januari 2014 14:26

De flesta av oss trivs på jobbet

Jo, jag har roligt på jobbet. Nästan jämt. För att mina arbetsuppgifter är så halsbrytande olika.

En arbetsvecka kan inledas med champagne serverat av ett produktionsbolag under palmerna i Cannes, för att avslutas med en MBL-förhandling om en mindre omorganisation över automatkaffet hemma i BV3 på Oxenstiernsgatan. Förvisso skiljer de två jobben i glamour-faktor, men jag gillar båda.

Däremellan har jag intervjuat kandidater till tjänsten som ny kommunikationsdirektör, ätit frukost med en politiker, fått en dragning om SVTs ekonomi för mars, haft styrelsemöte i Radiotjänst, besökt inspelningen av julkalendern om Barnen Hedenhös och fått klippa bandet till Öppet Arkiv.

Idag har jag till min glädje förstått ( även om jag nog misstänkt det länge...) att de allra flesta som arbetar på SVT också har det är roligt på jobbet! Medarbetarenkäten som genomfördes under slutet av mars/början av april är nu nämligen sammanställd. Och den är stärkande läsning.

Vi på SVT jobbar lite mycket: tjugo procent tycker att de konstant har för mycket att göra. På en skala på 1 till 10 poäng så anger medarbetarna 8.0 som mått på hur nöjda de är med att jobba på SVT ( index för svenska företag är 6.9).  Och ännu lite fler säger att de vill jobba kvar här om två år. Medarbetarna är också stolta. SVTs anseende rankas till 8.2 poäng. Och 7.7 anger hur mycket den egna chefen både lyssnar och är tillgänglig. Överhuvudtaget så är betygen under frågor om ”Min chef” överraskande höga.

Redan för två år sedan, då Ennova gjorde den senaste medarbetarundersökningen, blev siffrorna goda. Men nu är resultaten ännu bättre. Bara SVTi noterar sämre trivsel och nöjdhet efter några månader av oro, omorganisation och chefsbyte. Ganska begripligt, och en god vägledning när nya chefen Maria Groop- Russell nu jobbar med att skapa en ny struktur på i.

Den här dagen- en ganska vanlig tisdag som inleddes med just företagsledning- ska strax avslutas på ett lite ovanligt sätt. Utanför mitt rum står bord dukade med snittar och bubbel. Vi ska tacka alla de medarbetare som jobbat hårt (minst tjugo procent för mycket...?)  de senaste månaderna med att färdigställa Öppet Arkiv. Detta pilliga jobb, där varje enskilt program ska rättighets-granskas, där funktionaliteten ska vara lätt begriplig, där mixen av program ska vara generös och lockande, där marknadsföringen ska vara genomtänkt och där det nya ska vara sökbart och fungera som en självklar underavdelning till SVT Play. Allt detta har många medarbetare med olika sorters kompetens gjort under tidspress –och med ett alldeles lysande resultat. Sällan har SVT mötts av så mycket goodwill som när vi nu öppnar arkivet.

Tack alla duktiga människor. Det är som sagt roligt att jobba här. Framförallt är det väldigt roligt att jobba med er!

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör