11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Debatt i Svenska Dagbladet.

Debatt i Svenska Dagbladet.

Publicerad 19 december 2017 17:32

"Text är en självklar del av SVT:s nyheter"

Text är en självklar del av SVT:s nyheter, det skriver Anne Lagercrantz, divisionschef SVT Nyheter, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Hon skriver den som svar på den kritik TU riktat mot SVT. 

Det var i en tidigare debattartikel som Jeanette Gustafsdotter, vd på branschorganisationen TU – Medier i Sverige, menade att reglerna för licensfinansierade medier tolkas helt olika av Sveriges Radio och Sveriges Television och att den otydligheten riskerar att påverka den lokala journalistiken negativt och leda till ett försämrat medieutbud,

Men Anne Lagercrantz bemöter henne och skriver i Svenska Dagbladet att om samhället vill att det ska finnas ett starkt public service-alternativ online är text ett viktigt redskap. Hon skriver också:

"Public service har ett unikt uppdrag att leverera oberoende lokal journalistik och att binda ihop det lokala med det nationella och globala. Vi är övertygade om att det uppdraget aldrig varit så viktigt som nu och brinner för att ge publiken ett ännu bättre utbud."

Public service har ett unikt uppdrag att leverera oberoende lokal journalistik och att binda ihop det lokala med det nationella och globala.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör