13 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Storuman forever – äntligen!


  "ÄNTLIGEN ett program om denna viktiga fråga! Tack alla medverkande för att ni vågat! Tack även SVT hoppas ni fortsätter med fler program om detta."

  "Bjorn Ferry o Heidi Andersson i SVT’s ”Storuman forever” pratar minskade CO2-utsläpp, vilket är berömvärt. Ändå är det bara ”en piss i Mississippi”, när det gäller att förbättra jordens klimat. I följande avsnitt måste de ställa världens politiker o kapitalet mot väggen".

  " Tycker om kemin mellan Heidi o Björn, och dom andra var sköna personer ☀️"
 • "Veckans brott var något att se fram emot"


  "Tack för alla program Veckans brott. Ett av få program på Slänk till annan webbplatsVT jag kommer att sakna" "Ett av de bästa programmen som SVT producerat! Väldigt synd att det läggs ned" "Fruktansvärt synd att ett sånt bra program ska läggas ner" ”Har varit en utmärkt serie, mycket lärorikt. Förstår ändå att Leif GW någon gång måste sluta” "Jag hoppas verkligen att SVT lägger upp samtliga avsnitt av alla säsonger av detta på sitt Öppna arkiv direkt efter att det här avsnittet är slut." "Du ser jag fram emot ett bra program ikväll med flaggan i topp, samt värdigt "avslut" på succéprogrammet. Ledsamt, men med många härliga minnen att glädjas åt. Stort tack till Camilla, Leif GW och övriga redaktionen." "Vi får då se fram emot "nya projekt". Jag och många med mig får abstinensbesvär utan GW, så skynda på. " "Adjö Camilla/GW och kommer att sakna er båda. Veckans brott var något man såg framemot." "Hemskt tråkigt att Veckans brott med Camilla Kvartoft och GW läggs ner. Tack för alla fantastiska program! Måste SVT ersätta med likvärdigt. Programtypen behövs!" " Undrar om det verkligen är sant att ni lägger ner Veckans Brott om så är fallet får jag beklaga att ni gräver ner er kanal på detta sätt när ni för en gång skull hade ett program som vart intressant så tror ni att ni kan ersätta ett redan ett mycket bra och intressant program
  Sorgen blir stor om det försvinner"

 • "Människor får tala till punkt"


  "Det är ett underbart program, där människor med kunskap får tala till punkt. Det behövs mer än någonsin idag.
  Att programmet dessutom handlar om svåra frågor än så mycket bättre. Tack!"
  "Svenska folket behöver en intellektuell nivåhöjning så att de grå får arbeta mer än vad fallet är idag!! " "Detta program är så förhöjande till eftertänksamhet om när, var och hur i smått såväl som i stort."
 • Abigail Wanja

  "Man blir glad, rörd och varm inombords" 


  "Tack för alla sköna musikgudstjänster från BERGSJÖN! Mera mångkulturellt! De behöver alla positiva vibbar!
  "Sitter i tv soffan och blir både glad, rörd och varm inombords när jag ser gudstjänsten från Bergsjöns kyrka som sändes i dag 25 februari. Tycker att det är ett lysande exempel på när integration verkligen fungerar och är värd namnet. Vet av egen erfarenhet detta inte är något unikt och att så här fungerar det i många svenska kyrkor och frikyrkor idag. Hoppas att SVT har mod att fortsätta belysa detta, men också på annat sätt än att visa en gudstjänst...eller är det för politiskt okorrekt då de handlar om människor som har en tro? Stort tack för en fantastiskt gudstjänst som förmedlade , gemenskap, glädje och en levande trotsig tro."
  "Ett stort tack till Gudstjänsterna från Bergsjöns kyrka och till alla som medverkat. Särskilt tack till Johannes Söderberg som alltid producerar bra program."
 • Barnkanalen

  "Stort tack för Barnkanalen!"


  "Ville bara säga tack för Barnkanalen! Här hemma tittar vi på "Elsa" och "Första Gången" varje dag :)"
  "Vill ta detta tillfälle i akt och tala om för er hur otroligt mycket vi uppskattar allt fint ni gör för barnen! Min unge är helt besatt av draken och radioapan. Han tvingar alla han träffar att dansa drakdansen och de här nya klippen som heter Bolibompa baby har gjort stor succé! Han står och gör alla rörelser till Imse vimse spindel och sjunger med till Blinka lilla stjärna så att man får tårar i ögonen. För att inte tala om era fantastiska appar, de räddade t.ex. både föräldrarna och medpassagerarnas mentala hälsa på en flygning för någon vecka sedan. Så verkligen, stort tack för prima barnprogram som känns väldigt trygga, varma och pedagogiska att sätta sitt barn framför."
  Maskinen kroppen"Hej! Jag vill bara tacka och berömma för Evas fantastiska insats att förklara hur kroppen fungerar. David 4 (snart 5) år älskar hennes program och förklarar glatt efteråt vad han har lärt sig."
 • Svenska nyheter

  Trailer för Svenska Nyheter


  ”Hur kan ni visa en trailer där det svärs så mycket. Jag försöker lära mina barn och barnbarn ett vårdat språk och så ser de det här. Ni visar verkligen upp er lägsta och sämsta nivå.”
  ”Det svärs å det grövsta. Jag mår illa. Ta bort det här genast!”
  "Olämpligt språkbruk för kommande program med Jesper Rönndahl och de värsta svordomarna förekommer när SVT gör reklam för äkta buskis i play med Leif o Billy"
  "Varför upprepas samma trailer till leda???? Nu har vi hört Jesper Rönnlund skrika saaatan typ 52 gånger. Så tröttsamt!"
  ”Jag behöver antingen byta kanal eller stänga av varje gång trailern kommer då programledaren svär på ett helt fruktansvärt sätt. Oerhört olämpligt och upprörande.”
 • SVT Play

  "Visa inte program enbart i Play"


  ”Jag blir otroligt besviken när ni visar program enbart i SVT Play. Vi som bor i glesbygden och inte har digitaliserats på samma sätt som städerna har inte möjlighet att se många av era program.”
 • David Lindgrens poledance.

  Strippdans i Mello - nej tack!


  "Hej! Hur tänker ni när ni har ett sådant öppningsnummer i Melodifestivalen som i lördags? Vill ni uppmuntra barnen till att gå på strippklubbar? Det var bara så osmakligt! Ytterst beklagligt när ni inte kan komma på andra skämt än om sex och nakenhet, och dessutom i ett familjeprogram." ”Inte bra att programledaren klädde av sig och stod i kalsongerna, passar sig verkligen inte.” "Ni funderar inte på t.ex. #Metoo, vad som kan föda sådant? Att all sexexponering och sexfixering kan vara en stor orsak till ökade våldtäkter och övergrepp?" ”Larvigt!”
  ”Men det här är ju rent för djävligt – och efter allt snack om #metoo – hur kan ni då visa striptease på det här viset? Det ska väl vara lika för män och kvinnor, men nej, manlig poledance det är tydligen OK… Nej programmet är så sexualiserat så det är något hiskeligt – jag blev fruktansvärt upprörd, och att detta ska finansieras med skattemedel, det är bara inte klokt”
  ”Detta var verkligen under all kritik! Jag fick fan panik när jag sitter och tittar och då kör ni någon slags manlig strippdans!? Sånt visar man INTE för barn, det är inte OK på något sätt! VARFÖR måste ni sexualisera ALLT???”
  ”Tycker att det är olämpligt att visa sig i bara kalsonger. Ska anmäla.”
  "ALLVARLIGT SVT!!!!!!!!!!! HUR TÄNKER NI???????? INTRONUMRET PÅ MELODIFESTIVALEN ÄR SKANDAL! SÅ SJUKT LÅG NIVÅ!!!!! ANSVARIGA FÖR DET NUMRET BORDE FÅ SPARKEN....SKÄRPNING!!! MELLO ÄR ETT FAMILJEPROGRAM, INTRONUMRET HÖR INTE DITT!!!!!!!!"
  ”På riktigt, ska man ha strippdans i början av programmet? Helt till ingen nytta alls, det har inget med melodifestivalen att göra, tycker inte detta var speciellt kul att förklara för mina barn i soffan…. ”
  ”Inledningen var verkligen grov, det är familjer som ser Melodifestivalen, detta var inte barnvänligt.”
  ”Vad var det för trams i början? Jag vill se artisterna inte en massa dravel…”
 • Melodifestivalen i Karlstad den 3 februari.

  "Bara män i Mello?"


  "Förstår att ni har en hel del synpunkter att hantera. Då vi betalar tv-avgiften tänker jag ändå att det är viktigt att få framföra om något upplevs riktigt illa. Såg kvällens avsnitt av Melodifestivalen med min familj. Det ska ju vara en trevlig, underhållande upplevelse oavsett vad man tycker om programledare, bidrag, upplägg osv. Jag och min familj blev dock väldigt illa berörda av att det nästan bara var män som lyftes och fick ta plats i programmet. Hur tänker ni kring detta val? Programledaren OCH hans sidekick var båda män. Ni lyfte Anita Lindblom men sen var det en dåsig Ebbot som fick framföra hennes låt. Känns extra trist i ”Me-too”-tider (lite som om ni haft huvudet i sanden sista året?). Jag och min dotter och kusiner kommer ju inte ha möjlighet kunna känna glädje och ta del av programmet när det bara är män som får ta plats och får höras. Känns som ett daterat upplägg år 2018."
  ”Jag blir bländad när strålkastarna riktas mot kameran. Tänk på de med epilepsiproblem.”
  "Är det meningen att man ska kräkas i tv-soffan pga alla stroposkopiska ljuseffekter som används i melodifestivalen?!"
  "Jag gillar mello och därför blir jag mycket beklämd över Fabfeeddys tilltag att köra kiss-cam. Att personer ska känna sig tvungna till något så intimt som att kyssas i direkt sänd tv trodde jag inte mello-produktionen skulle ställa upp på. Jag hoppas att det inte sker igen och att de som hittat på idén med kiss-cam får veta hur olämpligt det var. En ursäkt vore inte fel i direktsändning."
  "Hur kan ni ha så dåligt ljud ? Har en 5.1-anläggning på melodifestivalen och ljudet en katastrof"
  "Gör om till en eller högst två deltävlingar. Nog svårt ändå att få ihop tio bra låtar"
  "Tycker det är stor skam att SVT/Melodifestivalen tar in nån som Rolandz med Robert Gustavsson i spetsen som sminkar sig till att det ska se ut som om han har en läpp-, käk- och gomspalt. Vi har två pojkar i familjen som är födda med detta, och dom tycker inte detta är roligt! Dom ska gå till skolan och leva med detta varje dag med allt vad de innebär! Operationer, mobbning, förklara vad dom har i ansiktet osv.... på ena kanalen görs program om Operation Smile, där Läkare utan gränser åker frivilligt för att hjälpa drabbade till ett drägligare liv och så sminkar någon sig och gör parodi på detta handikapp! I dagens samhälle som allt ska vara så jämlikt och alla ska ha lika värde så gör Robert Gustavsson på detta sättet och med stöttning från SVT och hela Mellocirkusen....skäms SVT och framförallt skäms Robert Gustavsson."
 • Programledare Fredrik Skavlan

  Skavlan


  "Hej! Det är inte första gången det här händer. Glömmer aldrig intervjun med Shakira när hon bara fick frågor om sina korta kjolar och knappt något om sitt arbete för fattiga i Colombia mm. Har han ingen människa som läser igenom frågorna innan showen? Mossigt!"
  "Nu är det dax att avsluta programmet. Vissa gäster återkommer flera gånger och programmet visar inget att man ska skapa något nytt. Programmet är lika tråkigt som Helgmålsringningen, men mycket dyrare och med resor över Atlanten. Varför."
 • Gatans kör


  ”Vi är ett syjuntegäng som önskar en uppföljning av detta program!”
 • Albert och Herbert

  Albert och Herbert


  "Sänd en nytappning av Albert och Herbert i modern miljö".
 • Courtney Pine

  Mera jazz i SVT!


  "Varför har ni inte en enda som handhar jazzkulturen på SVT? Kan vi inte få se en dokumentär med världens bästa trummis Buddy Rich? …eller bevakning av Jazzfestivalen?”
 • Dramaserien En liten fransk stad.

  En liten fransk stad


  "En liten fransk stad borde sändas broadcast och inte enbart i SVT Play”.
 • Programpresentatör Justine Kirk.

  Tillbaka med tv-hallåorna!


  ”Mitt önskemål är att ni återinför ”hallåorna” i bild. Vore en utomordentlig länk mellan programmen - man uppfattar även diverse programinformation bättre när man ser en fysisk person i rutan”

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör