13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Melodifestivalen i Karlstad den 3 februari.

Melodifestivalen i Karlstad den 3 februari. (foto: Fredrik Sandberg/TT)

Publicerad 6 februari 2018 10:27

"Bara män i Mello?"

"Förstår att ni har en hel del synpunkter att hantera. Då vi betalar tv-avgiften tänker jag ändå att det är viktigt att få framföra om något upplevs riktigt illa. Såg kvällens avsnitt av Melodifestivalen med min familj. Det ska ju vara en trevlig, underhållande upplevelse oavsett vad man tycker om programledare, bidrag, upplägg osv. Jag och min familj blev dock väldigt illa berörda av att det nästan bara var män som lyftes och fick ta plats i programmet. Hur tänker ni kring detta val? Programledaren OCH hans sidekick var båda män. Ni lyfte Anita Lindblom men sen var det en dåsig Ebbot som fick framföra hennes låt. Känns extra trist i ”Me-too”-tider (lite som om ni haft huvudet i sanden sista året?). Jag och min dotter och kusiner kommer ju inte ha möjlighet kunna känna glädje och ta del av programmet när det bara är män som får ta plats och får höras. Känns som ett daterat upplägg år 2018."

”Jag blir bländad när strålkastarna riktas mot kameran. Tänk på de med epilepsiproblem.”

"Är det meningen att man ska kräkas i tv-soffan pga alla stroposkopiska ljuseffekter som används i melodifestivalen?!"

"Jag gillar mello och därför blir jag mycket beklämd över Fabfeeddys tilltag att köra kiss-cam. Att personer ska känna sig tvungna till något så intimt som att kyssas i direkt sänd tv trodde jag inte mello-produktionen skulle ställa upp på. Jag hoppas att det inte sker igen och att de som hittat på idén med kiss-cam får veta hur olämpligt det var. En ursäkt vore inte fel i direktsändning."

"Hur kan ni ha så dåligt ljud ? Har en 5.1-anläggning på melodifestivalen och ljudet en katastrof"

"Gör om till en eller högst två deltävlingar. Nog svårt ändå att få ihop tio bra låtar"

"Tycker det är stor skam att SVT/Melodifestivalen tar in nån som Rolandz med Robert Gustavsson i spetsen som sminkar sig till att det ska se ut som om han har en läpp-, käk- och gomspalt. Vi har två pojkar i familjen som är födda med detta, och dom tycker inte detta är roligt! Dom ska gå till skolan och leva med detta varje dag med allt vad de innebär! Operationer, mobbning, förklara vad dom har i ansiktet osv.... på ena kanalen görs program om Operation Smile, där Läkare utan gränser åker frivilligt för att hjälpa drabbade till ett drägligare liv och så sminkar någon sig och gör parodi på detta handikapp! I dagens samhälle som allt ska vara så jämlikt och alla ska ha lika värde så gör Robert Gustavsson på detta sättet och med stöttning från SVT och hela Mellocirkusen....skäms SVT och framförallt skäms Robert Gustavsson."

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör