7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Djävulsdansen

Mesut i Djävulsdansen. (foto: SVT)

Publicerad 9 september 2016 11:03

Enormt gensvar på Djävulsdansen

Djävulsdansen, som handlar om psykisk ohälsa, hade premiär på torsdagskvällen. SVT:s Tittarservice berättar att gensvaret varit översvallande och enbart positivt och många tittare har uttryckt stor tacksamhet.

Här kommer ett axplock:

Facebook:

"Tack för ett så viktigt program som alla skulle behöva se, en sjukdom som tyvär kommer att öka ! Jävulskt för den drabbade men lika jävulsk för dom som finns vid deras sida. Tack för ett viktigt program!"

"Denna serier skulle vara obligatorisk att sända från ÅK 7.Vi måste ut med information för psykisk ohälsa.Börjar vi där så lär sig ungdomarna om detta!"

"Det gav så mycket det här programmet! Modiga deltagare, modiga programledare & modiga SVT ❤️, TACK!"

"Varför är SVT modiga? Själv tycker jag att det är alla mediers ansvar att ta upp sånt här! Mer av det här, tack!!!"

"JAG tycker det är modigt av SVT att (äntligen, om Du nu så vill...) sända ett program om psykisk ohälsa. Det är viktigt, och det är modigt. Och det behövs."

"Stort tabu som behöver komma fram i dagsljuset.
Alla känner vi nog någon, har anhörig/partner eller lider av det själv. Men det kan vara så svårt att förstå & prata om...Tror& hoppas att det här upplyser människor, så slipper vi tabu i framtiden. 💕"

"Tack för ett mycket fint o informationsrikt program. Dessa program gör att det blir öppnare o enklare att kunna prata om såna sjukdomar .Fick svar på så många frågor ..TACK O kRAM TILL ER BÅDA"

"Såååå otroligt bra och starkt program 💗! Gillar verkligen Sanna och Ann i Djävulsdansen. Förra säsongen var ju jätte bra och det känner man redan nu att denna säsongen också kommer att bli 👌💗👍. Känns så genuint och äkta 💗! Ser redan framemot nästa avsnitt 💗! Tack Sanna och Ann 😘"

"Sååå viktigt program och så bra av dessa människor som medverkade att berätta!!! <3 Kärlek till er!!!
Jag läser här att många skriver ordet modigt! Det är ingen skillnad på psykisk ohälsa än om man har t.ex cancer eller annan fysisk sjukdom. Det är just de här tabun, missförstånden som finns! DET som är så viktigt att belysa!!!"

"Tittade just på STVs Djävulsdansen, tillsammans med min man. Jättejobbigt men så nyttigt för oss."

"Det är ofta svårt att prata om psykisk ohälsa. Svårt att få den anhörige att förstå. När man är dålig så går det lixom inte att prata. Det är en enorm frustration. Och när man mår bra så tänker man inte på hur det är när man mår dåligt."

"Starkt att sitta tillsammans i soffan, titta på ett program och båda nickar, blir lite tårögda, håller handen och kommer varandra lite närmre."

"Men också en läskig tanke, jag kanske aldrig blir frisk. Det kan komma perioder av depression många gånger till i mitt liv. Hoppas vi lär oss leva med det och fortsätter kämpa på tillsammans."

"Tack till SVT, Ann, Sanna och inte minst modiga Robban och Susanne som vågade berätta 💜"

Twitter:

TWITTER:

"SVT, Djävulsdansen, starkt av deltagare att ställa upp och berätta om helvetet med psykisk sjukdom och att leva med bipolär sjukdom."

"Tack för fina öppna samtal om det svåraste. #djävulsdansenlänk till annan webbplats #länk till annan webbplatssvtlänk till annan webbplatshttps://twitter.com/search?q=%23svtlänk till annan webbplats"

"Oj. Vad naket, sårbart och växande. #Djävulsdansenlänk till annan webbplats #svtlänk till annan webbplats"

Instagram:

💫 Åsa 💫

"Jag vill tacka Robert och Susanne för att de delade med sig av något som jag aldrig trodde hände hos andra familjer. Nu känner jag mig lättare och förstår även mer hur det måste vara att vara närstående till en psykiskt sjuk."

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör