13 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken dissar

 • "Nu är vi många som är mycket besvikna på SVT som tagit bort Bokpanelen från Go'kväll"


  "Till ansvariga för programmet Go’kväll ställer jag frågan varför man har tagit bort litteraturrecensionerna från programmet! Tomheten och saknaden är förödande! Hur tänker ni egentligen? Många, många med mig upplever det som ett stort svek gentemot en trogen publik. Litteraturen behövs mer än någonsin i dagens samhälle och de duktiga recensenterna var veckans höjdpunkt! De stod för finess och kvalitet i ett ofta alltför ytligt lekprogramutbud. Förnyelse i all ära, men att ersätta bokrecensionerna med film- och serierecensioner är ett misstag. Det är omöjligt att förstå hur ni har tänkt. Programmet har förlorat sin själ. Varför har ni valt bort ett fantastiskt programinslag i stället för att lägga till ett nytt? Besvikelsen har medfört att jag inte längre ser på Go’ kväll. Jag emotser en förklaring från ansvariga." "Enda orsaken att titta på Go'kväll är boktipsen och Ingalill Mosanders underbara språk. Att ta bort hennes medverkan är synnerligen tråkigt. Vi är en liten grupp, som samlas runt hennes förslag och vår bokklubb är veckans glädje. Beröva oss inte hennes medverkan! Hon verkar positivt för vår hälsa! Underskatta inte tittarna." "Hej, det finns säkert någon yngre förmåga som kan recensera böcker i programmet. Har inget emot Ingalill Mosander men tycker att mina TV avgiftspengar ska gå till någon i arbetsför ålder som behöver arbete och inkomst för sitt uppehälle." "Varför Väljer man att ta bort Ingalill Mosander från Gokvälls boktips. Den mest erfarna och den som genom åren gett mig och många andra så fina läsupplevelser? Är hon för gammal som media skriver? Hur gammal är i så fall C-G Carlsson, och varför välja bort kunskap och erfarenhet för yngre definitivt inte alls så bra boktipsare. Trodde svt var public servicekanal men nu verkar tänkandet från reklamkanalerna ha tagit över. Ni har ju redan fördomsfullt avpolleterat flera duktiga medarbetare vad man förstått. Är beredd att gå över till vilken annan kanal som helst om Ingalill dyker upp där, vilket jag hoppas. Annars stänger jag av tvn och väljer att läsa hennes tips i någon av de tidningar där hon skriver. Chicklit i all ära men den verkligt värdefulla läsningen har man fått genom Ingalill." "Nu är vi många som är mycket besvikna på SVT som tagit bort Bokpanelen från Go'kväll. Det var ett mycket uppskattat program. Go'kväll har för övrigt mest äldre tittare. Om nu SVT skall ändra och förnya varför då inte ta bort Gör om mig i Go'kväll. Det är då ett program som överlevt sig själv. Om SVT gör en enkät undersökning visar det sig säkert hur många som är intresserade av att se personer som får en ny stil. Det är ett program som många väljer bort. Finns inget av samhällsintresse i detta som övriga inslag har."
 • "I kväll utgår Bonusfamiljen på grund av SPORT – igen!”


  "I kväll, måndag 11/3, utgår Bonusfamiljen på grund av SPORT - igen! Och inte ens direktsänd sport utan VINTERSTUDION! Inte visar ni Bonusfamiljen på play heller. Om ni nu måste låta sporten gå före allt annat så kunde ni i stället hoppa över Kielergatan - där ligger ju hela säsongen ute på play. Hur tänker ni? Gör om och gör rätt!"”Hur i helsefyr kan ni pausa en av de för närvarande viktigaste dramaserierna i SVT för lite sport som de flesta jag känner är helt nollställda inför? Det är väl inte public service att blocka ett för vår familj superintressant program.”"Hej, redan strax efter midnatt, natten till måndag, gick jag in på SVT play för att se 4:e avsnittet i säsong 3. Har sen kollat hela dagen, men fattade inte förrän till kvällen, att avsnittet är framskjutet till nästa vecka pga vinterstudion eller ngt sånt. Så himla, himla, trist! Vill bara visa mitt totala missnöje med detta beslut!"
 • ”Ta inte bort Augustifamiljen!”


  ”Det är mycket mycket tråkigt att Augustifamiljen inte får fortsätta i programmet På spåret””Ta inte bort Augustifamiljen! Augustifamiljen som är ett vinnande koncept! De är fantastiska på att ge låtarna ett eget sound och tolka låtarna på ett bättre sätt.””Tänker ni ta bort orkester i På Spåret?! Dåligt i så fall. Väldigt få program som har livemusik. Det är mycket bättre med livemusik”
  ”Hej och tack för den mycket bra programserien På spåret. Tack också till den mycket bra orkestern Augustifamiljen. Vi hoppas att vi får höra lika mycket och bra blås av deras efterföljare.” 
 • "Varför flyttar ni alltid på det här programmet?"


  ”Varför flyttar ni ALLTID på det här programmet till förmån för sport?””Ni bör förklara varför ni hela tiden flyttar på tiderna för Förväxlingen, det är många som blir upprörda när ni inte går ut med en förklaring.””Ni handskas hur som helst med den serien, man vet aldrig när den kommer!””Ni ändrar ständigt sändningarna. Det enda man ser fram emot.”
 • "SVT Play borde bli mer lättnavigerat"


  "Jag tycker överhuvudtaget att SVT Play borde bli mer lättnavigerat med fler parametrar, t.ex. årtal. Ofta hittar man något som verkar intressant, men sen visar det sig att man sett det för några år sedan, speciell när det kallas "seriestart" eller något annat desinformativt."
 • ”Hur kan ni bara sända detta program på SVT Play?”


  ”Dom har gått ut med att det skulle vara UG i dag, och om vad det handlade om, men helt galet så går det bara att se på SVT Play””Hur kan ni bara sända detta program på SVT Play? Vi är många som inte har dator, det är ju diskriminerande.”
 • ”Jag blir så fruktansvärt upprörd över Robins”


  "Jag blir så fruktansvärt upprörd över Robins, i senaste programmet flera gånger gör sig lustig över att Prins Carl Philip har dyslexi!!! Hur tänker ni??? Fy sjutton att göra sig lustig över någon annan. Skämmes!!!!" "Jag sitter o ser på Robins o blir alldeles rasande när han gör sig rolig över en persons stavning, t ex frågor till Carl Philip ”Hur stavas ko resp hö” i två olika frågor. Bytte kanal sen. Många människor i Sverige har läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och jag förstår inte varför Robin ska göra sig lustig över det i TV! Mycket osmakligt tycker jag! Det finns många olika funktionsnedsättningar, av olika grad, vilket gör livet besvärligt på olika sätt för så många människor. Att då behöva se någon sitta o på sin betalda arbetstid göra sig lustig över det är oerhört kränkande! Dessutom i TV1 som ändå är en kanal med hyfsat sunt förnuft o känsla." "Jag gillar SVT och de flesta programmen, men nu till söndagsfrukosten blir jag lite betänksam... Tittar på en repris av Robins och där dyker en "frågesport " upp. Robin gör narr av Kristina Lugns utseende, Prins Filips dyslexi, Leif GW´s mage mm. Var finns det roliga i det???"
 • "Det här går utanför satir och blir bara rasistiskt"


  "Jag har sett ert program svenska nyheter från igår och det är förbannat bedrövligt att ni ska agera öppet rasistiska mot kineser i programmet! Jag vill inte att ni ska bortförklara rent förolämpande program med ursäkten att det är på skoj när det inte finns ett gnutta skoj i det." "Att föreslå att vi måste skola alla kineser för att annars kommer dom alla att gå och bajsa utanför våra byggnader, eller bajsa vid matbordet och inte tvätta händerna. Det är förbannat rasistiskt och jag mår illa av den här attityden att kineser får ni förolämpa. Hur kunde ni tillåta sända något sånt här plump? Vem är det som godkänner det här?" "Hur kan ni sända sådant rasistiskt material på SVT. Det är ju helt löjligt. Jesper Rönndahl på sitt program hade ett helt segment om att kineser bajsar på gatan. Helt ofattbart. Min flickvän är från Kina och såg det här segmentet och är nu rädd för att bli mobbad i Sverige tack vare det här." ”Det här går utanför satir och blir bara rasistiskt med olika nidbilder av Kina och kineser, t.ex. i användandet av uttryck som ”chingchong”.”
 • "Mycket olämpligt att visa sådant för barn"


  "Hej, satt med mitt barn och tittade på barnprogrammet Bon, där ger han en abborre elchock med en lampsladd, tycker att det är mycket olämpligt att visa sådant för barn. Jag brukar inte bry mig om så mycket, men detta är livsfarligt att ha en avklippt lampsladd. JAG förstår att det inte va på riktigt, men det gör nog inte barn. Mvh en elektriker" "Va fasen sysslar ni med på barnkanalen? Har ni samma system som Youtube där vem som helst kan lägga upp videor. Skadliga för barn eller inte. Är detta program ok för barn att titta på? Kolla avsnitt 14. Köra elkablar i döda fiskar?"
 • ”Så dåligt att ni inte aviserade ut kanalbytet på skärmen”


  ”Otroligt dåligt att ni inte aviserade ut bytet av kanal när det var stavhoppsfinal! Nu fick jag titta på Eurosport istället!””Jag anser att SVT har blivit otroligt slöa i att avisera kanalbyten för sportsändningar. Jag har varit vid SVT i 40 år, och jag kan säga att slöare programkontroll har jag aldrig sett. Inte en enda textrad att sändningen flyttades över till SVT 24. På min tid i tjänst hade detta gett utskällning av chefen.”

  ”Så dåligt att ni inte aviserade ut kanalbytet på skärmen när det var som mest spännande!”
  "Och hur tänkte SVT(2) som avbryter världshistoriens mest spännande stavhoppsfinal, för att fortsätta sändningen på SVT24?

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör