21 augusti

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken dissar

 • "I kväll utgår Bonusfamiljen på grund av SPORT – igen!”


  "I kväll, måndag 11/3, utgår Bonusfamiljen på grund av SPORT - igen! Och inte ens direktsänd sport utan VINTERSTUDION! Inte visar ni Bonusfamiljen på play heller. Om ni nu måste låta sporten gå före allt annat så kunde ni i stället hoppa över Kielergatan - där ligger ju hela säsongen ute på play. Hur tänker ni? Gör om och gör rätt!"”Hur i helsefyr kan ni pausa en av de för närvarande viktigaste dramaserierna i SVT för lite sport som de flesta jag känner är helt nollställda inför? Det är väl inte public service att blocka ett för vår familj superintressant program.”"Hej, redan strax efter midnatt, natten till måndag, gick jag in på SVT play för att se 4:e avsnittet i säsong 3. Har sen kollat hela dagen, men fattade inte förrän till kvällen, att avsnittet är framskjutet till nästa vecka pga vinterstudion eller ngt sånt. Så himla, himla, trist! Vill bara visa mitt totala missnöje med detta beslut!"
 • ”Ta inte bort Augustifamiljen!”


  ”Det är mycket mycket tråkigt att Augustifamiljen inte får fortsätta i programmet På spåret””Ta inte bort Augustifamiljen! Augustifamiljen som är ett vinnande koncept! De är fantastiska på att ge låtarna ett eget sound och tolka låtarna på ett bättre sätt.””Tänker ni ta bort orkester i På Spåret?! Dåligt i så fall. Väldigt få program som har livemusik. Det är mycket bättre med livemusik”
  ”Hej och tack för den mycket bra programserien På spåret. Tack också till den mycket bra orkestern Augustifamiljen. Vi hoppas att vi får höra lika mycket och bra blås av deras efterföljare.” 
 • "Varför flyttar ni alltid på det här programmet?"


  ”Varför flyttar ni ALLTID på det här programmet till förmån för sport?””Ni bör förklara varför ni hela tiden flyttar på tiderna för Förväxlingen, det är många som blir upprörda när ni inte går ut med en förklaring.””Ni handskas hur som helst med den serien, man vet aldrig när den kommer!””Ni ändrar ständigt sändningarna. Det enda man ser fram emot.”
 • "SVT Play borde bli mer lättnavigerat"


  "Jag tycker överhuvudtaget att SVT Play borde bli mer lättnavigerat med fler parametrar, t.ex. årtal. Ofta hittar man något som verkar intressant, men sen visar det sig att man sett det för några år sedan, speciell när det kallas "seriestart" eller något annat desinformativt."
 • ”Hur kan ni bara sända detta program på SVT Play?”


  ”Dom har gått ut med att det skulle vara UG i dag, och om vad det handlade om, men helt galet så går det bara att se på SVT Play””Hur kan ni bara sända detta program på SVT Play? Vi är många som inte har dator, det är ju diskriminerande.”
 • ”Jag blir så fruktansvärt upprörd över Robins”


  "Jag blir så fruktansvärt upprörd över Robins, i senaste programmet flera gånger gör sig lustig över att Prins Carl Philip har dyslexi!!! Hur tänker ni??? Fy sjutton att göra sig lustig över någon annan. Skämmes!!!!" "Jag sitter o ser på Robins o blir alldeles rasande när han gör sig rolig över en persons stavning, t ex frågor till Carl Philip ”Hur stavas ko resp hö” i två olika frågor. Bytte kanal sen. Många människor i Sverige har läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och jag förstår inte varför Robin ska göra sig lustig över det i TV! Mycket osmakligt tycker jag! Det finns många olika funktionsnedsättningar, av olika grad, vilket gör livet besvärligt på olika sätt för så många människor. Att då behöva se någon sitta o på sin betalda arbetstid göra sig lustig över det är oerhört kränkande! Dessutom i TV1 som ändå är en kanal med hyfsat sunt förnuft o känsla." "Jag gillar SVT och de flesta programmen, men nu till söndagsfrukosten blir jag lite betänksam... Tittar på en repris av Robins och där dyker en "frågesport " upp. Robin gör narr av Kristina Lugns utseende, Prins Filips dyslexi, Leif GW´s mage mm. Var finns det roliga i det???"
 • "Det här går utanför satir och blir bara rasistiskt"


  "Jag har sett ert program svenska nyheter från igår och det är förbannat bedrövligt att ni ska agera öppet rasistiska mot kineser i programmet! Jag vill inte att ni ska bortförklara rent förolämpande program med ursäkten att det är på skoj när det inte finns ett gnutta skoj i det." "Att föreslå att vi måste skola alla kineser för att annars kommer dom alla att gå och bajsa utanför våra byggnader, eller bajsa vid matbordet och inte tvätta händerna. Det är förbannat rasistiskt och jag mår illa av den här attityden att kineser får ni förolämpa. Hur kunde ni tillåta sända något sånt här plump? Vem är det som godkänner det här?" "Hur kan ni sända sådant rasistiskt material på SVT. Det är ju helt löjligt. Jesper Rönndahl på sitt program hade ett helt segment om att kineser bajsar på gatan. Helt ofattbart. Min flickvän är från Kina och såg det här segmentet och är nu rädd för att bli mobbad i Sverige tack vare det här." ”Det här går utanför satir och blir bara rasistiskt med olika nidbilder av Kina och kineser, t.ex. i användandet av uttryck som ”chingchong”.”
 • "Mycket olämpligt att visa sådant för barn"


  "Hej, satt med mitt barn och tittade på barnprogrammet Bon, där ger han en abborre elchock med en lampsladd, tycker att det är mycket olämpligt att visa sådant för barn. Jag brukar inte bry mig om så mycket, men detta är livsfarligt att ha en avklippt lampsladd. JAG förstår att det inte va på riktigt, men det gör nog inte barn. Mvh en elektriker" "Va fasen sysslar ni med på barnkanalen? Har ni samma system som Youtube där vem som helst kan lägga upp videor. Skadliga för barn eller inte. Är detta program ok för barn att titta på? Kolla avsnitt 14. Köra elkablar i döda fiskar?"
 • ”Så dåligt att ni inte aviserade ut kanalbytet på skärmen”


  ”Otroligt dåligt att ni inte aviserade ut bytet av kanal när det var stavhoppsfinal! Nu fick jag titta på Eurosport istället!””Jag anser att SVT har blivit otroligt slöa i att avisera kanalbyten för sportsändningar. Jag har varit vid SVT i 40 år, och jag kan säga att slöare programkontroll har jag aldrig sett. Inte en enda textrad att sändningen flyttades över till SVT 24. På min tid i tjänst hade detta gett utskällning av chefen.”

  ”Så dåligt att ni inte aviserade ut kanalbytet på skärmen när det var som mest spännande!”
  "Och hur tänkte SVT(2) som avbryter världshistoriens mest spännande stavhoppsfinal, för att fortsätta sändningen på SVT24?
 • "Trött på detta otydliga tal"


  "Trött på detta otydliga tal. I eftersnacket pratar dom alldeles för ryckigt, så att vissa ord knappt hörs. Snälla, någon ansvarig måste lyssna på detta?" "Kan ni be kommentatorerna i eftersnacket att tala SAKTARE, LÅNGSAMMARE OCH TYDLIGARE?" "Hej, jag har full förståelse att nästan alla vill se VM i fotboll, men när eftersnacket ska vara i en timme efter matchen då går det lite för långt."

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör