15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Helena Brodén

Helena Brodén inne i Show Desk, där hon ska jobba under de två tävlingsveckorna.

Publicerad 25 april 2017 06:00

Hur är läget i Kiev Helena Brodén?

- Jotack, bara bra!

Helena Brodén, kommunikationsansvarig på SVT HR/Kommunikation, är en av de SVT:are och svenskar som handplockats för att arbeta med Eurovision Song Contest i Kiev, Ukraina. Hon har precis börjat sitt nya jobb i Kiev.

Helena är tjänstledig från SVT en dryg månad och anställd av EBU för att jobba som Head of Show Desk, en funktion hon hade vid ESC i Malmö 2013 och Stockholm förra året.

Vad ska du göra som Head of Show Desk?

- Jag ska hjälpa till och ta hand om alla 42 deltagande nationers Head of Delegation och svara på deras frågor, lösa deras problem, se till så att de får sina bokade biljetter, får sin kemtvätt, får hjälp att få nya klackar på dansares skor med mera, med mera.

- Med andra ord: Jag ska se till att alla Heads of Delegation - och därmed deras delegationer - får den hjälp som de behöver och får ett så enkelt och smärtfritt ESC-äventyr som möjligt.

Show Desk-lokalen där du kommer att jobba ser ganska tom ut nu, men hur blir det sedan?

- I Show Desk-lokalen kommer att finnas, förutom en reception (som är själva show desken) också alla Head of Delegations postlådor, de så kallade pigeon holes där varje deltagande land kan placera ut gåvor av olika slag – choklad, cd-skivor med landets tävlande bidrag, t-shirts, tvålar, inbjudningar till olika fester med mera – men där vi också kan lämna information om allt från ändringar i repetitionsschemat till meddelande om att man nu kan börja hämta ut klisterlappar att sätta på sina badgar, t ex för att visa vilka i delegationen som ska få vara i Green Room under sändning.

- Här ska också alla Head of Delegation-personer kunna sitta ner och arbeta, så det är en slags VIP-lounge, där de kan träffas, jobba, prata, titta på repetitioner/föreställningar och få svar på alla sina frågor.

Är presscentret färdigt?

- Nej, presscentret är fortfarande inte uppbyggt. Alla jobbar stenhårt för att allt ska hinna bli klart i tid.

Christer Björkman och Helena Brodén framför scenen i arenan.

Christer Björkman och Helena Brodén framför scenen i arenan.

Hur är stämningen nu?

- Just nu, innan repetitionerna drar igång på söndag 30/4, är stämningen god, men stressad. Snart börjar kamerateam, ljus- och ljudteam och OB-buss att repetera med stand in-artister. I Malmö och Stockholm var det ju elever från musikskolor som sjöng och ”agerade” respektive tävlande lands bidrag så att bildproducenten har möjlighet att repetera innan de riktiga artisterna börjar sina rep 30/4. Men runt omkring scenen byggs det dock fortfarande.

Är det många från Sverige på plats?

- Sammanlagt är det personer från 17 olika länder som jobbar med Eurovision Song Contest här i Kiev. Och från Sverige är det ett stort gäng med många, som tidigare har arbetat med Melodifestivalen och de två ESC-tävlingarna i Sverige.

Vilka är det?

- Christer Björkman är tävlings- och showproducent och till sin hjälp har han bland annat Anders Lenhoff, asst. Producer, Ola Melzig, Head of Production, Zain Odelstål och Lotta Furubäck, Opening & Interval Act Directors, Anders Karlsson, Head of Operations, Axel Ekblad, Technical Manager IT and Comms, Henrik von Zweigbergk, Stage Manager assisterad av Tine Matulessy, Linus Kannerberg, Viewing Room Asst, Tobias Åberg, Asst. Head of Production, Tobias Brodd, ritningsansvarig, Bosse Wahlberg, Technical Manager OB, Tobbe Magnesved, Stage Manager och Irene Wiklund som är BING.

Lycka till med allt!

-Tack!!

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

11 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör