7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Camilla Kvartoft. Foto: Janne Danielsson/SVT

Publicerad 18 oktober 2019 09:48 - Uppdaterad 18 oktober 2019 10:01

Camilla Kvartoft får nytt journalistpris

Det nyinstiftade priset till minne av journalisten Åke Ortmark går till SVT:s Camilla Kvartoft. Hon är därmed den första som får priset.

När den legendariske SVT-journalisten Åke Ortmark gick bort förra året donerade hans vänner pengar till grund för det nya priset i hans namn. Priset kommer att delas ut årligen till en journalist som verkar i hans anda. I år går det till SVT:s Camilla Kvartoft med motiveringen: ”Med kunskap, nyfikenhet och briljans begär hon svar från makten om de stora samhällsfrågorna. Hon har en bredd och envishet som leder henne långt.”.

– Det känns jättebra och lite omtumlande. Det är ett stort och fint erkännande efter mina 25 år inom public service. Den här grenen av journalistik som jag jobbar med, direktsända intervjuer med makthavare finns det inte så mycket priser för, säger Camilla Kvartoft i SVT:s Morgonstudion.

Camilla Kvartoft har jobbat som journalist i flera decennier och började sin karriär på Sveriges radio, där hon bland annat var med och startade P1-morgon och var programledare för Studio Ett. För SVT-publiken är hon känd som programledare för Veckans brott och Agenda, där hon varit sedan 2010 respektive 2011. Hon har även varit programledare för Aktuellt, som även Åke Ortmark var.

Läs mer på SVT Nyheter: SVT:s Camilla Kvartoft tilldelas nytt journalistprislänk till annan webbplats

Anna Thodenius

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör