13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Foto: Mats Carlsson-Lénart

Publicerad 23 september 2019 10:22

DR får friare tyglar igen

Nytt tillägg till PS-kontraktet återöppnar för längre artiklar online och slopningar av andra begränsningar som ålagts DR.

Det var i ett pressmeddelande på söndagen som Danmarks kultuminister Joy Mogensen meddelade att Socialdemokraterna och fyra andra partier enats om ett tillägg till det gällande kontraktet mellan DR och danska staten.

DR Nyheter rapporterar att principen om en armlängds avstånd mellan politiken och public service stärks genom slopandet av olika krav på DR som infördes under den förra regeringen, bland annat att Kulturministeriet ska godkänna viktigare förändringar av DR:s kanaler.

Misstag från starten

Det hårt kritiserade kravet på att DR inte ska skriva långa fördjupande artiklar slopas också.

– Framtidens Public service förmedlas online och då ska man inte begränsa public service-innehåll där. Kravet på att inte skriva långa artiklar var ett misstag från första början, enligt kulturminister Joy Mogensen.

Extrapengar ska rädda kanaler

För några dagar sedan fick DR ett extra tillskott på 15 miljoner danska kronor i syfte att undvika de radiokanalnedläggningar som beslutats efter de stora nedskärningarna som beslutades i fjol.

Läs mer på DR Nyhederlänk till annan webbplats

Mats Carlsson-Lénart

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör