13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

150 talanger hade bjudits in till rekryteringsminglet på SVT. Foto: Anna Thodenius

Publicerad 17 september 2019 16:35 - Uppdaterad 20 september 2019 09:59

Välbesökt rekryteringsmingel med syfte att öka mångfalden

Ett 150-tal talanger minglade med chefer och projektledare under ett rekryteringsevent i Tv-huset i Stockholm måndagen 16 september. Syftet med eventet var att bredda SVT:s rekryteringsbas för att öka mångfalden bland medarbetarna.

– SVT behöver bli bättre på att spegla Sverige och Sveriges befolkning. Utan fler perspektiv i organisationen kommer vi aldrig att lyckas spegla landet och aldrig berätta historier som berör och engagerar lika många lika starkt. Det både jobbiga men också rimliga och skönt krassa är att hur väl vi lyckas med detta blir en avgörande överlevnadsfråga för SVT:s relevans och framgång framöver, sade Programdivisionens chef Andreas Bedinger i sitt välkomsttal till de inbjudna deltagarna på minglet.

Rekryteringsminglet ägde rum i Tv-husentrén i Stockholm, där ett 60-tal rekryterande chefer och projektledare minglade med ett 150-tal inbjudna talanger och möjliga medarbetare. Ett SVT-team under ledning av Programdivisionens projektledare Ceylan Holago, har sökt upp nätverk, individer och grupper med kompetens och erfarenhet av att producera innehåll och form för olika plattformar – främst då till målgrupper som SVT har svårt att nå idag. De som har bjudits in har förutom kunskap och kompetens även nätverk, bakgrund och erfarenheter från delar av samhället och Sverige som inte är väl representerade bland SVT medarbetare idag.

Programdivisionens chef Andreas Bedinger välkomsttalade om vikten att SVT speglar hela Sverige.

Organiserat mingel

Eventet bestod av ett organiserat mingel där SVT-representanterna och de möjliga medarbetarna fick chansen att presentera sig för varandra i en första kontakt som kan leda vidare och berika SVT:s programverksamhet. SVT Nöjes Anders G Carlsson var en av de projektledare som fanns på plats för att knyta kontakter med nya talanger och han tycker att rekryteringsminglet är viktigt eftersom det visar att SVT menar allvar med sin ambition att spegla hela Sverige.

Anders G Carlsson, projektledare på SVT Nöje, minglar med inbjudna deltagare.

– SVT måste visa i handling att vi producerar program som ger oss möjlighet att prova nya personer av alla sorter. Det är dags nu! säger Anders G Carlsson.

Lotten Bruun Esselin, redaktör på SVT Dokumentär, fanns också på plats och hade flera värdefulla möten under minglet:

– Om man går dit med tanken att komma tillbaka med en matchad anställning så kanske det finns bättre former, men om man ser det som ett tillfälle att träffas, få insikter och göra reflektioner så tycker jag att det funkar jättebra.

SVT Dokumentärs redaktör Lotten Bruun Esselin samtalar med Filippa Ekman, som kom till minglet för att knyta kontakter med folk på SVT

Nachla Libre, Peter Timothy och Maria Timothy hade kommit till rekryteringsminglet för att nätverka.

Bra sätt att nätverka

En av de som hade blivit inbjudna till rekryteringsminglet var Nachla Libre och hon tyckte det var ett bra initiativ:

– Jag vill jobba på SVT och jag har den kompetens som behövs, så det här är ett bra sätt för mig att visa upp mig och visa mitt CV.

Hon fick medhåll av syskonen Peter och Maria Timothy som hade kommit dit för att nätverka.

– SVT har det bästa utbudet av dokumentärer och jag har kommit hit för att knyta kontakter. Jag har en massa filmidéer och nu har jag fått reda på hur det går till på SVT och har fått bra kontakter, konstaterade en nöjd Peter Timothy.

Hans syster, Maria Timothy, ser SVT som en möjlig framtida arbetsplats:

- Jag vill gärna jobba här, det finns så mycket man kan göra på SVT, och jag tycker det här är en ”nice” möjlighet att träffa människor på.

Läs mer:

HR- och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwalas blogginlägg: Rektryteringsmingel – ett nytt sätt att söka efter talanglänk till annan webbplats

Komikern Ahmed Berhan värmde upp de inbjudna deltagarna och skojade om SVT:s mångfaldsarbete.

Mingel under rekryteringseventet som hölls i Tv-husentrén i Stockholm.

Text och foto: Anna Thodenius

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör