13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 4 september 2019 10:00 - Uppdaterad 4 september 2019 10:01

Kiki Bek är ny inrikeschef på Riksnyheterna.

Kiki Bek är ny inrikeschef på Riksnyheterna.

Kiki Bek ny inrikeschef på Riksnyheterna

Nu är det klart att Kiki Bek tar över efter Karin Hübinette som inrikeschef. Kiki Bek kommer att fortsätta arbetet med att utveckla och säkerställa såväl organisationen och den fortsatta utvecklingen av inrikesjournalistiken. Kiki kommer ha fortsatt fokus på snabb och relevant nyhetsleverans baserad på publikens behov.

– Jag är väldigt glad för att Kiki Bek vill fortsätta det arbete hon påbörjat som tf chef med inriket. Det har varit stort intresse för tjänsten både internt och externt. Kiki har en bred erfarenhet av SVT:s nyhetsverksamhet och en gedigen arbetsledarerfarenhet. Det gör henne väl lämpad att tillsammans med övriga inrikesledningen att fortsätta vidareutveckla de arbetssätt som visat sig framgångsrika för att SVT ska leverera ett riktigt bra journalistiskt innehåll, säger Charlotta Friborg, programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna på SVT Nyheter.

Kiki Bek kommer senast från rollen som politikredaktör med ansvar för SVT Nyheters samlade politikbevakning. Hon inledde sin journalistbana som reporter på Sveriges Radio, och har sedan år 2000 jobbat med riksnyheter på SVT, som reporter och redaktör för Rapport, Aktuellt och Agenda och som publiceringsredaktör för nyheternas samtliga plattformar.

– Jag ser fram emot att utveckla SVT:s inrikesjournalistik tillsammans med kompetenta medarbetare. Vi ska ännu bättre än idag möta vår publiks förväntningar på oss, på alla plattformar, säger Kiki Bek.

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör