13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Joanna Wågström blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Gävleborg.

Publicerad 26 juni 2019 09:01 - Uppdaterad 26 juni 2019 09:04

Joanna Wågström blir ny redaktionschef för SVT Nyheter Gävleborg

Joanna Wågström blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Gävleborg. Hon kommer närmast från Gefle Dagblad där hon varit nyhetschef. Tidigare har hon arbetat på flera positioner inom Arbetarbladet.

– Vi är väldigt glada över rekryteringen. Joanna tillför SVT Lokala nyheter värdefull kompetens, säger Ingvar Näslund, biträdande programchef SVT Lokala nyheter.

– Jag är jätteglad och hedrad att jag har fått förtroendet att leda SVT Gävleborg i det spännande arbetet med att utveckla SVT:s lokala journalistik. Själv brinner jag inte minst för den viktiga granskande journalistiken och det ska bli superkul att tillsammans med redaktionen utveckla den delen men även allt annat som ligger i uppdraget, säger Joanna Wågström.

Joanna Wågström tar över rollen efter Jimmy Roos.

– SVT lokala nyheter är inne i en spännande utvecklingsfas. I det arbetet blir Joannas breda erfarenhet, digitala kompetens, lokala kännedom och erkänt skickliga arbete inom den granskande journalistiken extra värdefullt för SVT i Gävleborg men även för hela SVT Lokala nyheter, fortsätter Ingvar Näslund.

Joanna Wågström tillträder sin nya tjänst i augusti.

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör