7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Jimmy Ahlstrand.

Publicerad 12 juni 2019 15:13

Jimmy Ahlstrand

Jimmy Ahlstrand blir chef för corporate affairs på Telenor och lämnar SVT efter 15 år i företaget.

Jimmy Ahlstrand inledde sin karriär på SVT genom att göra sex månaders praktik 2003. Kort därefter blev han anställd av Christina Jutterström som strategisk rådgivare till dåvarande företagsledningen. Sedan 2009 har Jimmy varit SVT:s strategichef. Under sin tid på företaget har han arbetat med en lång rad strategiska projekt och frågor, från Fri television-kampanjen och den utbudsstrategi som ledde fram till kanalomläggningen 2009, produktionsstrategin som ledde fram till dagens divisioner, flera omställningar av nyhetsverksamheten (däribland lokalomläggningen 2015) och de uppdaterade strategierna för säkerhet och beredskap för att nämna några. Under sin tid i företagsledningen har Jimmy bland annat svarat för företagsstrategier och mål, internationella relationer, juridik, programetik och samhällskontakter och företagets public service-redovisning.

Jimmy har även varit ordförande i EBU:s expertgrupp för plattformsreglering, styrelseledamot i Radiotjänst i Kiruna och ledamot av EBU:s styrgrupp för juridik, policy och public affairs.

– SVT är ett helt fantastiskt företag. Jag har fått förmånen att arbeta med sanslöst kompetenta kollegor kring något som är av oerhört stor vikt för samhället, men efter 10 år i den här rollen är det hög tid för mig att göra något annat. Internets utveckling är en av vår tids mest centrala demokratifrågor och det kommer jag ha möjlighet att arbeta med i min nya roll på Telenor, som dessutom är inne i en spännande fas i sin utveckling. Det är också en bra tidpunkt att lämna då tillståndsprocessen är i det närmaste avslutad och vi står inför ett nytt strategiarbete som ska sträcka sig fram till 2025, säger Jimmy Ahlstrand.

Jimmy lämnar SVT i slutet av juni, efter 15 år i företaget, för att bli chef för Telenors corporate affairs-avdelning som innefattar funktioner som juridik, kommunikation, myndighetskontakter och public affairs. Avdelningen har ett tjugotal medarbetare.

– Jimmy har en osviklig SVT-kompass som bygger på en djup förståelse för vad det innebär att vara ett public service-företag. Detta tillsammans med hans snabba intellekt, vänliga sätt och starka initiativkraft har gjort att han haft en avgörande betydelse för SVT:s position idag. Inte minst genom hans gedigna arbete med processen kring SVT:s sändningstillstånd. Jimmy har under många år varit ett ovärderligt stöd för mig och för många kollegor runt om i företaget. Det är med både värme och vemod som jag önskar honom all lycka i sitt nya jobb, säger vd Hanna Stjärne.

Rekryteringen av en ny strategichef påbörjas omgående. Albert Svanberg, chef för programetik, kommer att vara tillförordnad strategichef och ingå i företagsledningen fram tills att rekryteringen är klar. Han börjar sitt uppdrag den 1 juli.

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör