7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Ingemar Persson, programchef på SVT:s Dokumentärredaktion. Foto: Niklas Ahlgren/SVT

Publicerad 5 juni 2019 11:15 - Uppdaterad 5 juni 2019 11:18

Ingemar Persson tilldelas Mommapriset

Ingemar Persson, programchef och ansvarig utgivare på SVT Dokumentär får ta emot Mommapriset 2019 som delas ut av branschorganisationen Utgivarna till ”en person som tar sitt publicistiska ansvar, säkerställer ett fritt meningsutbyte och en allsidig upplysning”.

– Jag känner mig glad och lite stolt över att få det här priset. Vi har en aktiv vardagsdiskussion kring utgivarfrågor på vår reaktion. Jag hoppas jag kommer att kunna bidra till att vidga diskussionerna kring de här frågeställningarna framöver, säger Ingemar Persson.

Juryns motivering lyder: ”Genom sin beslutsförmåga och ett ständigt pågående samtal med redaktionerna om svåra publicistiska överväganden, skapar mottagaren av Mommapriset 2019 förutsättningar för kvalificerad journalistik inom flera olika programgenrer. Årets pristagare arbetar också målmedvetet för att medarbetarna ska kunna utnyttja TV-mediets alla möjligheter, oavsett om det handlar om förnyande formexperiment eller orädd undersökande journalistik.”

Mommapriset 2019 delas ut den 1 juli i Almedalen på Expressens stora scen. Efter prisutdelningen följer en diskussion med om dokumentärfilmer. Förutom Ingemar Persson deltar Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen, och Viveka Hansson, ordförande Utgivarna och programchef TV4 i diskussionen.

Läs mer på utgivarnalänk till annan webbplats och lyssna på Ingemar Persson i Utgivarpoddenlänk till annan webbplats.

Fakta: Mommapriset delas ut av branschorganisationen Utgivarna till en person som tar sitt publicistiska ansvar, säkerställer ett fritt meningsutbyte och en allsidig upplysning. Det är en person som lyfter fram Sveriges unika system med ansvarig utgivare.

Mommaprisets jury består av Kerstin Brunnberg (ordf), Karin Olsson, Tobias Regnell, Daniel Sandström och Anna Rastner.

Tidigare pristagare: Thomas Mattsson, 2015, Anna Lith, 2016, Daniel Poohl, 2017, och Annica Grimlund, 2018.

Charlotta Lambertz

6 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör