14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Fixa bröllopets projektledare Björn Östlund, Tone Forsell, projektledare Fremantle och Tomas Schubert, producent Fremantle, programchef Petter Bragée och längst fram programledarna Alexander Hermansson och Caroline Hermansson efter att ha tagit emot en Emmy vid galan i Cannes. Foto: SVT

Publicerad 10 april 2019 07:56 - Uppdaterad 18 april 2019 08:16

Fixa bröllopet vann en Emmy

SVT:s barnprogram Fixa bröllopet vann på tisdagskvällen en internationell Emmy - tv-världens mest prestigefyllda pris.

– Vi är så glada, att vinna en Emmy är det roligaste som har hänt oss på vårt stora tv-äventyr, säger programledarparet Alexander och Caroline Hermansson direkt efter galan i Cannes.

– Vi nyper oss i armen. Det är extra fantastiskt att få vara med om det här tillsammans säger Alex. Och Carro instämmer. De båda är inte bara ett populärt par i rutan i program som Fixa Bröllopet, Alex och Carros vlogg och Värsta bästa barnvakterna. De är också gifta med varandra sedan tre år tillbaka.

– Att ”Fixa bröllopet” vinner en Emmy, det finaste priset i tv-världen, är ett kvitto på att SVT producerar barnprogram i världsklass, säger Safa Safiyari, chef för SVTs barnutbud.

I Fixa bröllopet får barnen bestämma hur föräldrarnas bröllop ska se ut – och föräldrarna vet ingenting förrän på bröllopsdagen. Djungelbröllop, rymdbröllop eller dansbröllop, det är helt upp till barnen att bestämma. Med hjälp av programledarna Alexander och Caroline Hermansson väljer barnen kostym, plats, bröllopstårta och transport för bröllopet. Dessutom måste föräldrarna klara ett antal utmaningar innan de får gifta sig – allt bestämt av deras barn.

Fixa bröllopet tävlade i kategorin ”Non-scripted entertainment” och övriga nominerade var brittiska ”Ali A's supercharger”, brasilianska ”The Voice Kids” och ”Little masters” från Kina.

Fremantle har producerat "Fixa bröllopet”. Producent är Tomas Schubert och projektledare Björn Östlund på SVT Malmö.

Programledarna Caroline Hermansson och Alexander Hermansson. Foto: Magnus Liam Karlsson

SVT har tidigare varit nominerat till Kids Emmy med "Labyrint" (2014) och "Vår restaurang" (2018). "Wild kids" vann en Kids Emmy i samma tävlingsklass 2015.

Programchefen i Malmö, Petter Bragée vet varför Fixa bröllopet föll Emmy-juryn i smaken:

– Fixa bröllopet är ett program med en lite skruvad premiss. Men vad som uppstår är en fantastisk hyllning till barns kreativitet. Och dessutom alltid stora äkta känslor. Att se vuxna utklädda till schackpjäser eller vampyrer gråta av lycka över sina barn är kort sagt hjärtevärmande bra tv.

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör