14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 9 april 2019 16:07 - Uppdaterad 12 april 2019 14:30

Vd Hanna Stjärne

SVT:s vd Hanna Stjärne. Foto: SVT

SVT har högst förtroende av alla medier enligt SOM-undersökningen

73 procent har ganska eller mycket stort förtroende för SVT, vilket är samma siffra som förra året och högst av samtliga undersökta medier. Det visar den årliga SOM-undersökningen som presenterades tisdagen 9 april. Undersökningen visar samtidigt att förtroendet för medier är mer polariserat.

– Två mätningar denna vår visar att SVT ligger i den absoluta toppen vad gäller förtroende, och indikerar också att SVT har brutit en nedåtgående trend. Vårt mål är att alla ska ha högt förtroende för SVT och undersökningarna är en bra hjälp när vi fortsätter det arbetet. Det tas många goda initiativ runtom i företaget för att ännu bättre spegla alla delar av Sverige. Vi behöver vara mer transparenta, stärka publikdialogen och den publicistiska diskussionen. Det är väldigt roligt men det kommer också att utmana oss, säger Hanna Stjärne, vd SVT.

I Förtroendebarometernlänk till annan webbplats som kom för några veckor sedan ökade SVT med tre procentenheter jämfört med förra året.

SOM-institutet (samhälle, opinion, medier) vid Göteborgs universitet gör varje år SOM-undersökningen om svenskarnas åsikter inom olika ämnesområden som till exempel demokrati, ekonomi, politik och medier.

Läs mer:

Vipåtv om Förtroendebarometern: Högt och stabilt förtroende för SVTlänk till annan webbplats

Både Nyhetsdivisionen och Allmäntv-divisionen jobbar aktivt med förtroendefrågan i det dagliga arbetet, läs mer om det på SVT-bloggen:

Anne Lagercrantz, divisionschef för nyheterna: Förtroende i vardagen: Veganmat, Rattfyllerister och penningtvättlänk till annan webbplats

Andreas Bedinger, divisionschef för allmän-tv: Förtroende handlar inte bara om nyheterlänk till annan webbplats

Här kan du läsa SOM-undersökningenlänk till annan webbplats

Anna Thodenius

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör