11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Lördagen den 16 februari firades Melodifestivalens 100:e sändning på turné sedan starten 2002. På scenen uppmärksammades ett antal personer som har varit med under alla 18 åren! Från vänster övre raden: Per Olof Lantto, Masen Lorentz, Stefan Byström, Stefan Skimmerstrand, Dallas Dahl, Irene Wiklund. Nedre raden från vänster: Christer Björkman, Sven Sundqvist, Fredrik Jönsson samt Camilla Bjering von Zweibergk. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Publicerad 19 februari 2019 12:53 - Uppdaterad 19 februari 2019 15:29

Melodifestivalens 100:e sändning på turné – 18:e året i rad

Lördagen den 16 februari firades Melodifestivalens 100:e sändning på turné sedan starten 2002.

Ett antal medarbetare som har varit med under alla åren uppmärksammades på scenen mellan andra genrepet och direktsändningen. Då fick de bland annat varsin glasplakett med inskriptionen ”Melodifestivalen 100 sändningar”.

– Det är 18:e året i rad som vi jobbar tillsammans med Melodifestivalen-turnén vilket känns helt otroligt. Det var väldigt trevligt att vi blev uppmärksammade på ett så fint sätt och utöver oss som blev uppkallade på scenen är det många fler som jobbat nästan lika länge, säger Irene Wiklund som jobbar som ”Bing” (bildingenjör) med Melodifestivalsändningarna.

– Vi som har varit med under alla åren har tillbringat sammanlagt två år tillsammans på vägarna, så man lär känna varandra väl. Man lever som i en ”Mello”-bubbla under turné-veckorna. Vi är lite som en cirkus och flyttar med allt – scen, ljus, kameror med mera. Vi packar upp och riggar på ett ställe – för att sedan riva ner och flytta med allt till nästa stad. Det är slitiga veckor med långa dagar, men samtidigt är det också väldigt roligt, säger Per Olof ”PO” Lantto, 1:e fotograf på Melodifestivalen-turnén.

De som uppmärksammades på scenen var Masen Lorentz, transportkoordinator/greenroom-ansvarig, Christer Björkman, tävlingsproducent/exekutiv producent, Stefan Byström, sminkansvarig, Per Olof ”PO” Lantto, 1:e fotograf, Stefan Skimmerstrand, tv-fotograf, Irene Wiklund, ”Bing”, Fredrik Jönsson, ljusdesigner, Dallas Dahl, WL-tekniker och Sven Sundqvist, dekor/scen samt Camilla Bering von Zweigbergk från skivbolaget Warner som också har varit med från start.

Första sändningen med turnén var från Växjö 2002 med Claes Åkeson och Kristin Kaspersen som programledare.

– Det är roligt att vi har kommit så långt och att intresset fortfarande är stort. Till och med ännu större idag jämfört med när vi startade, avslutar Per Olof Lantto.

De som varit med och arbetat med Melodifestivalen-turnén under alla åren fick varsin glasplakett med inskriptionen ”Melodifestivalen 100 sändningar”. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Charlotta Lambertz

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör