14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Fler än någonsin tittade online på 2018 års julkalender “Storm på Lugna gatan”, 87 procent fler jämfört med året innan. Foto: Johan Paulin/SVT

Publicerad 1 februari 2019 10:16 - Uppdaterad 1 februari 2019 10:17

Tittarrekord online för julkalendern Storm på Lugna gatan

Fler än någonsin tittade online på 2018 års julkalender “Storm på Lugna gatan”, 87 procent fler jämfört med året innan.

Webbpubliksiffrorna visar att i snitt har 756 000 sett varje avsnitt. Året innan låg snittet på 404 000 per avsnitt.

– En ökning med 87 procent online är fantastiskt och ger oss ett kvitto på att julkalendern är en viktig tradition som samlar familjen oavsett plattform, säger Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen och ansvarig utgivare för julkalendern.

Hon säger också att hon tror att en del av framgången med senaste kalendern är att SVT har varit lyhörda kring vilka behov publiken vill att en julkalender ska fylla.

– Publiken är tydliga med att de vill ha julstämning, snö, igenkänning och bärande berättelser för både barn och vuxna. Det är viktigt för att det ska bli en samlande stund för hela familjen i december. Det ska vi fortsätta med även i nästa julkalender som bjuder på ordentlig julfrossa, säger Johanna Gårdare.

Fortfarande är julkalendern Selmas Saga den mest sedda i broadcast med en genomsnittlig publikstorlek på 2,5 miljoner, jämfört med 2,4 miljoner för Storm på Lugna gatan.

2019 års julkalender

2019 års julkalender i SVT har namnet Panik i tomteverkstan och även här är julstämning en central ingrediens. Det blir en humoristisk julsaga som utspelar sig i tomtens värld. I rollerna som tomten och tomtemor ser vi Per Andersson och Pernilla Wahlgren. För manus och regi står Fredde Granberg och Thomas Claesson som också ligger bakom den populära serien Familjen Rysberg.

2019 års julkalender i SVT har namnet Panik i tomteverkstan. Thomas Claesson, Fredde Granberg står för regi och manus, och i rollerna som tomten och tomtemor ser vi Per Andersson och Pernilla Wahlgren. Foto: Anders Strömquist/SVT

Charlotta Lambertz

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör