11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

SVT:s HR- och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala nominerad till Årets HR-chef. Foto: Janne Danielsson

Publicerad 24 januari 2019 09:19 - Uppdaterad 24 januari 2019 09:22

SVT:s HR- och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala nominerad till Årets HR-chef

Mod, tydlighet, handlingskraft och strategisk förmåga är några av nyckelorden i motiveringen till varför SVT:s HR- och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala är en av tre finalister i ”Årets HR-chef” som Tidningen Chef årligen arrangerar.

Tidningen Chef utser varje år Sveriges bästa chefer i sex kategorier samt Årets hederspris. 500 kandidater ingår ursprungligen i urvalet och av dessa har de 60 jurymedlemmarna sållat ut 18 finalister efter en, enligt tidningen Chef, noggrann research.

Sabina Rasiwala är en av tre finalister i kategorin ”Årets HR-chef”. Motiveringen lyder:

”Denna ledare har moderniserat en traditionstyngd organisation. Med mod, tydlighet och handlingskraft har hon vänt uttalad skepticism och tagit HR till en verksamhetsutvecklande roll i ett viktigt förändrings- och digitaliseringsskede. Hon har visat på strategisk förmåga och har med ett modernt och relevant HR-arbete vunnit både medarbetarnas och fackets förtroende och respekt.”

Hur känns det här Sabina?

– Jag är glad men också väldigt ödmjuk över nomineringen, jag har de bästa medarbetarna, som får det vi kommer överens om att hända. Förtroende är relativt och jag kommer att fortsätta att arbeta för att skapa, bibehålla och öka ert. Allt för att vi tillsammans ska förbättra SVT in i framtiden.

De andra kategorierna, utöver Årets HR-chef, är:

  • Årets chef
  • Årets hälsofrämjande chef
  • Årets mångfaldschef
  • Årets innovativa ledare
  • Årets ledarskapsinsats
  • Årets hederspris

Vd Hanna Stjärne säger:

– På kort tid har Sabina gjort en mycket stor insats i rollen som HR- och kommunikationsdirektör. Det gör mig både väldigt glad och stolt att Chefsjuryn ser vilket starkt arbete hon har gjort och lyfter fram henne och därigenom SVT och alla medarbetare på HR- och kommunikationsavdelningen. Med värme, tydlighet, energi och fingertoppskänsla driver Sabina på - varje dag - för att SVT ska bli en ännu bättre arbetsplats.

Den 19 mars, på den årliga chefsgalan på Grand Hôtel i Stockholm, avgörs vilka som blir Sveriges bästa chefer i respektive kategori.

Här kan du läsa mer om Sabina och de andra finalisterna i ”Årets Chef”länk till annan webbplats

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör