11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Reporter i Skaraborg under testperioden är Bosse Carlqvist som är utlånad från sin ordinarie tjänst på SVT Nyheter Jönköping. Foto: Bosse Carlqvist

Publicerad 24 januari 2019 15:58 - Uppdaterad 31 januari 2019 15:01

SVT Nyheter Väst öppnar en lokalredaktion i Skövde

Måndagen den 28 januari öppnar SVT Nyheter Väst en lokalredaktion i Skövde.

– Vi kommer att ha en journalist på plats som jobbar med mobilen som främsta verktyg. Vi gör detta som ett test under tio månader. Syftet är framförallt att stärka vår bevakning av Skaraborg som är en del i vårt stora område, hela Västra Götalands län, med totalt 49 kommuner. Men vi vill också testa att jobba med mojo-journalistik, det vill säga lätt teknik och leverans mot våra onlineplattformar i första hand, säger Karin Linton, gruppchef på SVT Nyheter Väst.

Reporter i Skaraborg under testperioden är Bosse Carlqvist som är utlånad från sin ordinarie tjänst på SVT Nyheter Jönköping.

– Jag ser fram emot att få vara med och sätta Skaraborg på SVT-kartan. Jag har arbetat mycket för SR med utveckling av enklare arbetsmetoder kopplat till ny teknik, så det blir en fin kombination med journalistiken i det här projektet. säger Bosse Carlqvist, mobiljournalist på SVT Nyheter Västs lokalredaktion i Skövde.

Charlotta Lambertz

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör