11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Foto: Staffan Lindeborg, på SVT Sport, har tilldelats utmärkelsen Årets smålänning 2018. Foto: Janne Danielsson /SVT

Publicerad 14 januari 2019 12:51 - Uppdaterad 16 januari 2019 13:21

Staffan Lindeborg utsedd till Årets smålänning

Den mångåriga SVT-medarbetaren Staffan Lindeborg på SVT Sport utsågs härom veckan till Årets smålänning.

Varje år utser P4 Jönköping Årets smålänning. Förra året var det Johan Gustafsson som under en lång tid satt fången i Mali som fick den fina utmärkelsen. I år valde juryn, som förutom P4 Jönköping även består av Hall Media och SVT, att utmärkelsen skulle tillfalla den mångåriga SVT-medarbetaren Staffan Lindeborg från Hovslätt. Han har haft en lång journalistisk karriär främst som sportreporter och kommentator på SVT med bordtennis, simning, ishockey och fotboll som specialitet.

En förvånad Staffan Lindeborg fick beskedet i P4 Jönköpings direktsändning, vilket var passande då han inledde sin journalistiska bana som 17-åring på just Sveriges Radio i Jönköping.

– Det här var ju överraskande och jag blev grundlurad när jag fick beskedet i radion. Det känns mycket hedrande att få en sådan fin utmärkelse. Det är många stora namn som har fått priset tidigare som till exempel Astrid Lindgren, Lena Philipsson och Alf Henriksson. Jag är glad över alla år inom public service och inte minst allt jag har fått uppleva på SVT Sport, säger Staffan Lindeborg.

Juryns motivering

Staffan Lindeborg har under ett helt yrkesliv fört in dramatiken och glädjen från världens stora sportarenor i de svenska hemmen samtidigt som han varit fast förankrad i sin småländska hembygd. Med omistlig kunskap om simning, fotboll, ishockey och bordtennis har han blivit en folkkär röst och en trygg ledsagare genom stora mästerskap.

Läs mer på svt.selänk till annan webbplats

Sportchef Åsa Edlund Jönssons blogg om Staffans målgång på SVTlänk till annan webbplats

Charlotta Lambertz

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör