11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Sofia Taavitsainen lämnar SVT och tillträder sin nya tjänst på Sveriges Radio den 1 mars 2019, men i praktiken först i november 2019 efter sin föräldraledighet. Foto: Anna Thodenius

Publicerad 6 december 2018 10:10 - Uppdaterad 6 december 2018 10:13

Sofia Taavitsainen lämnar SVT och blir ny kanalchef för SR Stockholm

Sofia Taavitsainen, nyhetschef/biträdande programchef för Minoriteter och ansvarig utgivare för SVT:s programutbud på minoritetsspråk, blir kanalchef för SR Stockholm och lämnar SVT den 28 februari. Hon tillträder sin nya tjänst på Sveriges Radio den 1 mars 2019, men i praktiken först i november 2019 efter sin föräldraledighet.

Sofia är en enastående skicklig ledare som på kort tid lyckats skapa en väl fungerade minoritetsledning och breddat perspektiven för såväl lokala som riksnyheter. Hon kommer att bli saknad av många, säger Christina Ågren, programchef Lokala Nyheter och Minoriteter.

Sofia Taavitsainen har under sin tid på Lokala Nyheter & Minoriteter skapat en ny ledningsgrupp för minoritetsnyheterna (Nyhetstecken, Oddasat och Uutiset) och hon har jobbat aktivt med att förbättra samarbetet mellan minoritetsverksamheten och riksutbudet.

– Jag är så glad för möjligheten att få ha varit med och utvecklat både den lokala och minoritetsjournalistiken på SVT. Viljan och ambitionen att erbjuda publiken fler perspektiv har jag mött på alla nivåer i företaget och är något jag kommer att ta med mig, säger Sofia Taavitsainen.

Sofia Taavitsainen var tidigare områdeschef för Område Sisu och Romano samt kanalchef för Sisuradio på Sveriges Radio innan hon kom till SVT.

Victoria Nordansjö

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör