20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Glada pristagare på plats i Milano, Patric Hamsch, nyhetschef SVT Sport, Anna Walljaeger, gruppchef produktionsplanering SVT SPort, sportchef Åsa Edlund Jönsson och Linn Hellstrand, digital strateg SVT Sport. Foto: SVT

Publicerad 20 november 2018 11:54 - Uppdaterad 20 november 2018 11:55

SVT Sport tog emot priset för världens bästa sporttv-kanal

I lördags tilldelades SVT priset för världens bästa sportkanal i samband med sport- och filmfestivalen i Milano. Festivalen är en av världens största och mest ansedda film- och TV-festivaler med fokus på sport.

– Vi på SVT Sport har bevakat vinnare inom idrotten i över 60 år. Nu vet även vi hur det känns att vara världsmästare. Och jag kan lova att det är en fantastisk känsla, säger sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SVT tilldelades priset “TV SPORT EMOTION AWARD - The best Tv Sport Channel of the World” i kategorin ”Sport values of a TV programme” på sportfilmfestivalen i Milano. Priset delades ut av professor Franco B Ascani och i motiveringen tar juryn fasta på att SVT stimulerat framför allt unga tittare intellektuellt genom att lyfta fram idrotten med fokus på viktiga värderingar ur ett mänskligt- och samhällsperspektiv.

– Priset är också ett kvitto på att vi gör rätt som vågar gå vår egen väg inom sportbevakningen. Vi vill vara Sverigeledande inom livesänd sport, vi lägger stort fokus på ett starkt nyhetsarbete och vi går i bräschen både nationellt och internationellt för en jämställd sportbevakning, säger Åsa Edlund Jönsson.

Hon fortsätter:

– Jag är extra glad över att vi får detta pris just nu när vi står på tröskeln till ett av de mest häftiga sportår man kan tänka sig. 2019 kommer SVT Sport att livesända från minst tio världsmästerskap och priset inspirerar oss till att fortsätta utveckla vårt tv-berättande och vår journalistik, avslutar hon.

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson tillsammans med prisutdelaren professor Franco B Ascani. Foto: SVT

Fakta priset: På en ceremoni den 17 november i samband med sport- och filmfestivalen i Milano tilldelades SVT i priset “TV SPORT EMOTION AWARD - The best Tv Sport Channel of the World” av en internationell jury från FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs). FICTS är en sammanslutning av 116 medlemsländer och erkänns av IOK som det ”internationella förbundet för sporttelevision”.

Prispokalen som SVT tilldelades för “TV SPORT EMOTION AWARD - The best Tv Sport Channel of the World” i kategorin ”Sport values of a TV programme”. Foto: SVT

Charlotta Lambertz

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör