21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Karin Ekman blir digital dagchef för SVT Nyheter. Foto: Anders Strömquist/SVT

Publicerad 20 september 2018 09:10 - Uppdaterad 20 september 2018 11:48

Karin Ekman får ny roll på SVT Nyheter

Karin Ekman, tidigare chef för SVT nyheters sociala medier och ansvarig för dialogprojektet #dinröst , blir digital dagchef för SVT Nyheter.

– SVT Nyheter är en stor skuta, med stora muskler och oerhört skickliga medarbetare. Att få stå vid rodret ser jag som ett verkligt privilegium och en rolig utmaning, säger Karin Ekman.

Den digital dagchefen leder nyhetsarbetet på redaktionen och är operativt ansvarig för all daglig publicering på de digitala plattformarna. I ett stort nyhetsläge leder dagchefen SVT Nyheters direktrapportering både digitalt och i TV och har tillgång till nyhetsredaktionernas alla journalistiska resurser i Sverige och världen.

Karin Ekman har arbetat med att utveckla SVT Nyheters dialogjournalistik och sociala strategi sedan 2013 och innan dess var hon projektledare för SVT:s Debatt.

– Karin Ekman är en erfaren chef som under många år jobbat med digital journalistik. I sitt tidigare jobb som chef för SVT Nyheters sociala kanaler har hon skaffat sig en djup insikt i hur publiken använder vårt nyhetsmaterial, något som kommer vara en stor tillgång i det nya jobbet som digital dagchef, säger Michael Kucera, nyhetschef för online på SVT.

Victoria Nordansjö

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör