16 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Maria Trägårdh börjar på SVT den 1 december.

Publicerad 13 september 2018 15:11 - Uppdaterad 14 september 2018 11:20

SVT rekryterar Maria Trägårdh från Aftonbladet

SVT Dokumentär förstärker avdelningen med en projektledare för sina undersökande produktioner.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få arbeta med Maria som har en imponerande erfarenhet av projektledning och redaktörskap för undersökande journalistik med starkt berättande. Hon har dessutom uthålligt och innovativt lyckats göra detta i en kommersiell miljö och har en oslagbar rutin när det gäller att jobba nära publiken med viktiga frågor. Vi längtar efter 1 december då hon börjar arbeta i vårt gäng på SVT Dokumentär, säger Ingemar Persson, chef för avdelningen.

Maria Trägårdh har många års erfarenhet som specialreporter på Aftonbladet med inriktning på granskningar. Sedan mitten av 00-talet har hon arbetslett granskningar och storysatsningar med olika titlar och organisatoriska former. Hon har varit biträdande redaktionschef och fram till nu en del av Aftonbladets redaktionsledning.

1992 fick hon, som första kvinna, Grävande journalisters Guldspade för artikelserien Vi & Dom tillsammans med kollegorna Magnus Ringman och Åke Ericson.

Hon har också fått Bonniers Stora Journalistpris tillsammans med Magnus Ringman för ett avslöjande om Biobankerna, hur utländska läkemedelsbolag hade fri tillgång till svenskars DNA.

2015 fick hon även pris som årets arbetsledare, den Gyllene dynamon 2015.

Så här kommenterar Maria Trägårdh själv:

– Jag går från ett drömjobb till ett annat, det känns helt rätt att efter 29 år på Aftonbladet få chansen till ett nytt drömjobb. Det var omöjligt att säga nej till att bli en del av en redaktion med så många skickliga medarbetare och stora resurser som gör angelägen och spännande journalistik berättad i världsklass.

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör