15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Barnprogrammet Stopp! handlar om 5-åriga Klara som kan stoppa tiden när saker inte blir som hon vill. Foto: SVT

Publicerad 7 september 2018 10:30 - Uppdaterad 7 september 2018 11:03

Stopp! nominerad till Japan Prize

Barnprogrammet Stopp! om femåriga Klara och hennes speciella förmåga att stanna världen kommer att tävla i förskolekategorin vid Japan Prize i Tokyo, som prisar tv och digital media för barn och unga.

Programmet Stopp! handlar om 5-åriga Klara som kan stoppa tiden när saker inte blir som hon vill. När syskonen bråkar och föräldrarna bestämmer skriker Klara STOPP! och världen stannar. Nu är det hon som bestämmer. Programmet är producerat av Naive Fiction för SVT.

– Det är fantastiskt kul att den här fina serien flyger ut över världen och uppmärksammas på det här sättet. Innehållet och budskapet i serien är både inspirerande för målgruppen och i viss mån lätt provocerande för vissa föräldrar när huvudkaraktären Klara tar kommandot och styr över sin värld. Jag tycker att det är extra kul att det tydligen går hem även utanför Norden, säger Anna Sommansson, projektledare SVT.

Stopp! tävlar mot tolv andra bidrag från Kanada, Chile, Colombia, Tyskland, Nederländerna, Norge Danmark, Ryssland och England. Priser delas ut i sex kategorier och även UR är nominerade, i kategorin Creative Frontier med Tripp, trapp, träd. Den 9 november tillkännages vinnarna av Japan Prize i Tokyo.

Japan Prize hölls för först gången 1965 och 2008 utvecklades det till en internationell tävling som prisar tv och digital media för barn och unga vars fokus är kultur och lärande.

Alla nominerade till Japan Prizelänk till annan webbplats

Anna Hagnefur/Anna Thodenius

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör