20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Svenska Designpriset 2018 har nominerat svt.se i kategorin Redaktionell Digital. Foto: skärmklipp från svt.se.

Publicerad 30 augusti 2018 13:11 - Uppdaterad 31 augusti 2018 08:35

Nya svt.se är nominerad till Svenska Designpriset 2018

Svenska Designpriset 2018 har nominerat svt.se i kategorin Redaktionell Digital.

– Att vi får ett så fint erkännande som en nominering i Svenska Designpriset känns extra roligt då vi har byggt och designat allt själva här på SVTi. Tidigare år då SVT har varit nominerad eller vunnit har det oftast varit byråer som har stått för såväl bygge som design, säger Djeiran Amini, produktägare SVT Nyheter.

Den tidigare versionen av svt.se hade som uppgift att sprida vidare trafik till andra SVT-destinationer, medan den nya sajten gjordes om så att svt.se istället blev SVT Nyheters nya förstasida. Lanseringen gjordes den 6 december förra året och arbetet fortsatte till sent i våras.

– Vi blev väldigt nöjda med resultatet. De två mest märkbara designmässiga elementen som togs fram efter årsskiftet är dels en widget som heter Snabbkollen, som görs av text-tv och är som en återspegling av text-tv sid 100. Och dels ett element som vi kallar Videosnurran som har i uppgift att samla olika videoformat i en egen kontext, berättar Djeiran Amini.

Hela SVT:s onlinevärld

– I den stora övergången var det viktigt att fortsatt vara en tydlig kommunikatör av hela SVT:s onlinevärld. Trots att det nu blev Nyheternas egna yta i första hand. En stor del av identitetsarbetet ägnades åt att skruva på hur vi skulle signalera vem som är avsändare, vilket varumärke som skulle vara framträdande, hur vi borde göra med den grafiska profilen och på vilket sätt vi skulle utforma ytor där avsändare var andra delar av SVT än Nyheterna som till exempel SVT Play och Kommunikation, säger Djeiran Amini.

Omröstningen startar den 3 september och prisutdelning är den 25 oktober.

Fakta: Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden. Tävlingen är indelad kategorierna Redaktionell, Information, Identitet, Reklam, Digital, Bild och Event med vardera underkategorier. Sammanlagt blir det tjugofem olika tävlingskategorier samt Juryns pris, Årets Våghals och Svensk Design Hedersgalleri. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB.

Charlotta Lambertz

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör