14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Robert Olsson

Publicerad 24 augusti 2018 09:45 - Uppdaterad 24 augusti 2018 09:49

Robert Olsson får ny roll inom SVT

Robert Olsson slutar som programchef för Samhällsavdelningen i Göteborg. Robert har själv fört fram önskemål om att få lämna rollen som programchef, för att bidra inom SVT på andra sätt. I sin nya roll kommer Robert att dela sin tid mellan att arbeta för Strategiavdelningen och att arbeta inom redaktionella projekt i Göteborg.

– Efter 25 mycket roliga år som chef, varav 16 på SVT, känner jag att det kan vara kul att göra något annat. Att jag då från årsskiftet får möjlighet att dela min tid mellan två perspektiv som alltid stått mig nära; det strategiska och det journalistiskt handfasta i en redaktion, ja, det är jag mycket glad och tacksam över, säger Robert Olsson.

Rekrytering av efterträdare och ny programchef Samhälle, kommer att påbörjas inom kort. Inom de närmaste veckorna väntas rekryteringsannons publiceras.

– Det är självklart trist att Robert lämnar rollen som programchef, jag kommer personligen att sakna honom och hans klokskap i Sverigeledningen. Nu är mitt främsta fokus att under hösten hitta en riktigt bra och skicklig ersättare som kan fortsätta arbetet med att driva och utveckla Sveriges bästa samhällsavdelning, säger Carolina Källestål, chef Allmän-TV Sverige (Göteborg, Malmö, Umeå).

Robert Olsson är kvar som programchef i Göteborg fram till årsskiftet.

Charlotta Lambertz

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör