11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 18 juni 2018 11:59 - Uppdaterad 18 juni 2018 12:02

Thomas Nilsson

Ledarkrönikan: Thomas Nilsson, Kanal- och tablåchef

Hur svårt kan det vara?

Hur svårt kan det vara? Att skriva en krönika någon gång då och då? Dagarna går, ingen idé vad den skall handla om! Veckorna fram till midsommar är som vanligt extremt händelserika och kalendern fulltecknad för de flesta här på SVT, så även för mig - krönikan får vänta. Deadline närmar sig snabbt, min respekt för krönikörer som kommer på något att skriva om varje vecka växer för varje dag som går.

En snabb koll i min kalender de senaste veckorna kan kanske ge uppslag till innehåll.

- Prio-processen för utbudet 2019 går in i slutfasen, den så kallade prio 4, då de sista justeringarna i de tänkta beställningarna beslutas genomförs i ett stekhett sammanträdesrum. 2019 blir ett bra programår!

- Möte med dramachefer i Köpenhamn om samarbetet som kallas N12. Det vill säga de nordiska public service-kanalerna samproducerar och utväxlar 12 dramaserier per år. Stort engagemang, inte alltid samma åsikter och ibland tydliga skillnader i bedömning av vad som är viktigast: bibehållen produktion av antal dramaserier eller långa visningstider i Play-tjänsterna. Men, fantastiskt att vi på detta sätt får del av de övriga bolagens bästa tv-serier.

- Styrelsemöte i MMS. Äntligen har vi kommit fram till det ögonblick då det går att få publiksiffror online med demografi. Vem som tittar på vad på SVT Play går nu att ta del av via dagligt uppdaterad information. Helt nödvändigt för att kunna ta SVT Play än starkare in i framtiden.

- Nordvisionsmöte för program- och mediedirektörer på Island. Stort fokus på den mycket svåra situationen för Danmarks Radio, stora neddragningar av budgeten samt osäkerhet om hur det kommande sändningsavtalet kommer att utformas. Tänker att det är en stor fördel att vi i Norden har det väl fungerande samarbetet inom Nordvisionen, viktigt med trogna vänner i med och motgång.

- Kort, men intensiv städhelg i svärmors stuga i Agnäs. Liten by i Västerbottens inland, vackert belägen vid Öreälven. Lövkrattning och grillkväll, natur och familj. Skön omväxling till sammanträdesrum och datorskärm.

- Styrelsemöte i Stiftelsen Ingmar Bergman. Stor aktivitet under jubileumsåret 2018 då Bergman skulle fyllt 100 år. Redovisar stolt SVT:s omfattande publiceringar under året.

- Styrelsemöte i Kristallen. Beslut om vem som skall få årets hederspris. Det kommer att bli toppenkul att vara på den galan i år!

Men, det är onsdag – klockan 09:00. Dags för det näst sista mötet i programledningen före sommaren. På dagordningen bland annat ny idé om insamling till Radiohjälpen, presentation av ny dramaserie i spänningsgenren, avrapportering av ”segmenteringsprojektet”, dvs arbetet med att förnya vår målgruppsuppdelning av publiken. Hinner inte skriva färdigt krönikan nu, men det ordnar väl sig senare…

Glad Sommar!

Thomas Nilsson, Kanal- och tablåchef

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör