14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

I Dokument inifråns "Fallet Kevin" berättar Dan Josefsson hela den gripande historien om ett av Sveriges mest uppmärksammade rättsfall. Foto: SVT

Publicerad 16 maj 2018 14:33 - Uppdaterad 16 maj 2018 14:51

”Fallet Kevin" friades i Gransknings-nämnden

Dokumentärserien ”Fallet Kevin" friades vid Granskningsnämndens senaste möte. Även en intervju om fallet med journalisten Dan Josefsson i Gomorron Sverige om friades. Däremot fälldes en intervju om fallet i Aktuellt för opartiskhet.

Vid Granskningsnämndens senaste möte prövades två SVT-ärenden. Ett av dem rörde ”Fallet Kevin”, där SVT hade fått yttra sig dels om dokumentärserien i tre delar, men också om två nyhetsprogram där journalisten Dan Josefsson intervjuades om fallet.

Dokumentärserien samt ett inslag i Gomorron Sverige friades helt, men inslaget i Aktuellt fälldes för opartiskhet. Nämnden ansåg att de uttalanden som Josefsson gjorde i sändningen om en förundersökningsledare innebar ett personangrepp som passerade gränsen för vad som kunde accepteras inom ramen för opartiskhetskravet.

Lokala nyheter Jämtlands granskning av gymnasieföreningarna, som också sändes i ”Sverige idag”, friades vid samma möte. Nämnden ansåg inte att granskningen stred mot kravet på opartiskhet.

Anna Thodenius

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör