12 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

SVT:s marknadschef Christer Mellstrand (till höger i bild) tillsammans med silverpristagaren från VRT Belgium. Foto: Cellence

Publicerad 4 maj 2018 12:12 - Uppdaterad 4 maj 2018 14:24

Guld till SVT-trailer vid EBU Connect Awards

SVT:s trailer ”Sommarlov” vann kategorin ”Bästa trailer för barn under 13” år vid EBU Connect.

Vinnarbidraget är producerat av trailerproducenterna Åsa Bauer och Andreas Malmgren.

– Det känns väldigt roligt att vi har fått det här priset och att vi står oss i konkurrensen gentemot stora bolag som till exempel BBC, säger Andreas Malmgren, trailerproducent på SVT HR och kommunikation.

Andreas Malmgren och Åsa Bauer

Trailern har gjort en ”twist” på att det är lärarna, snarare än eleverna, som glatt kastar sig ut på skolgården när klockan ringer ut för sommarlov.

– Tidigare år har trailern till Sommarlov ofta utgått från något tema som programmet har. När vi diskuterade upplägget denna gång pratade vi om hur bra vinjettmusiken var och att den perfekt speglar den lite anarkistiska frihetskänslan som man känner inför sommarlovet. Så vi bestämde oss för att utgå från den. En dag hörde jag några barn sjunga på vinjetten utanför en skola – och då kändes det som en bekräftelse på att vi valt rätt, säger Åsa Bauer, trailerproducent på SVT HR och kommunikation.

Inspelningen gjordes på Matteusskolan i Stockholm och de medverkande är lärare och elever på skolan.

– Det blev en smidig lösning för oss att kunna använda personer som redan fanns i skolan. Både lärarna och eleverna gick verkligen in för uppgiften. Regissören Urban Ström utvecklade vår idé på ett roligt sätt, säger Andreas Malmgren.

– Vi har tidigare gjort Sommarlovs trailers på många olika sätt, men det är roligt att se att en enkel och genomtänkt idé kan bidra till tittarrekord, säger Christer Mellstrand, marknadschef på SVT HR och kommunikation.

Public service-företag i Europa

Eurovision Connect är en årlig konferens inom ramen för European Broadcasting Union med deltagare från public service-företag i hela Europa. I år anordnades konferensen i Madrid 23-24 april.

EBU Connect väljer ut vilka av de inskickade bidragen som nomineras till respektive kategori. Men det är deltagarna på konferensen som sedan röstar fram vinnarna.

Utöver ”Sommarlov” var SVT även nominerad med en trailer för SVT Play som puffade för programmen Portkod, #hashtag, Boys och Skam.

Fakta:

Eurovision Connect är en årlig konferens inom ramen för European Broadcasting Union med deltagare från public service-företag i hela Europa.

Charlotta Lambertz

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör