14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Lokala journalister tog under en heldag del av av kunskap och erfarenheter som Uppdrag granskning samlat på sig under åren.

Publicerad 8 mars 2018 10:45 - Uppdaterad 4 april 2018 10:35

UG Akademi bjöd in till inspirationsdag i Kalmar

Ett fyrtiotal lokala journalister från Småland samlades på onsdagen i Kalmar för att under en heldag ta del av Nils Hansons och Kenny Adersjös handfasta erfarenhet från undersökande journalistik.

Det var tredje gången som UG Akademi uppstod på en lokal scen. Före dess har lokala journalister träffats i Borås och i Umeå.

Totalt har cirka 100 journalister intresserade av undersökande journalistik tagit del av grundläggande metodkunskap, framför allt med inriktning på kommunal granskning. Dessutom har de prisbelönta redaktörerna och projektledarna Nils Hanson och Kenny Adersjö diskuterat dramaturgi och de etiska överväganden som finns relaterade till grävande journalistik.

– Nils och Kenny har så mycket erfarenhet, och i deras datorer finns så många roliga och tankeväckande exempel att de här heldagarna blir både kunskapsrika och underhållande, säger Robert Olsson, programchef på SVT Göteborgs samhällsredaktion.

Bakgrunden till UG Akademi är bland annat ett initiativ från SVT:s vd Hanna Stjärne, som såg en möjlighet att låta andra redaktioner få ta del av den kunskap och den erfarenhet som Uppdrag granskning samlat på sig under åren.

– Och vår uppsida är att vi får kontakt med engagerade journalister som delar med sig av sina erfarenheter om att arbeta med lokal journalistik, konstaterar Robert Olsson.

25 västjournalister deltog på nya UG Akademi i Boråslänk till annan webbplats

ANNA THODENIUS

 

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör