21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Marika Ireblad slutar på SVT efter 22 år. (foto: Janne Danielsson)

Publicerad 26 februari 2018 11:43 - Uppdaterad 4 april 2018 10:19

Vipåtv:s redaktör slutar

Marika Ireblad, redaktör för SVT:s interntidning Vipåtv, slutar på SVT den 28 februari för att tillträda som kommunikationschef för Opus Bilprovning AB.

Hon kommer även att ingå i ledningsgruppen för Opus i Sverige.

- Efter 22 fantastiska år på SVT går jag nu vidare till en ny bransch med säkerhet, ny teknik och klimatfrågor i fokus, vilket känns mycket stimulerande, säger hon.

Marika Ireblad började 1996 som reporter och redigerare på Vipåtv och blev senare även webbredaktör för intranät och Vipåtv. Hon har också varit ansvarig för SVT Kommunikations krisorganisation under flera år.

När papperstidningen Vipåtv lades ner i december 2013 tillträdde Marika Ireblad som redaktör för den digitala webbtidningen Vipåtv, med ansvar även för tidningens nyhetsbrev samt närvaro i sociala medier.

Marika Ireblad tillträder under våren som kommunikationschef för Opus Bilprovning AB, en del av internationella Opus Group som arbetar med utveckling av ny teknik, säkerhets-, och miljöfrågor inom fordonsbranschen globalt. Opus Group är marknadsledande i USA samt ett av världens tio största bilbesiktningsföretag.

Marika Ireblad kommer som kommunikationschef att ingå i ledningsgruppen för Opus i Sverige med ansvar för press, intern och extern kommunikation, bokningssystem samt sociala mediekanaler.

Arbete pågår för att tillsätta en ny redaktör för Vipåtv.

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör