9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Programledare Suzanne Axell blir hedersdoktor. (foto: Matilda Sandberg)

Publicerad 23 februari 2018 10:28 - Uppdaterad 4 april 2018 10:15

Suzanne Axell blir hedersdoktor

Styrelsen för forskning vid Karolinska Institutet har utsett tre nya hedersdoktorer – varav Suzanne Axell, Fråga doktorns programledare, är en av dem.

Hon kommer att promoveras i Stockholms stadshus den 4 maj.

– Jag är otroligt hedrad och fantastiskt glad över att utses till hedersdoktor. Vi har alltid arbetat för att ”Fråga doktorn” ska vara ett program som alla kan titta på och förstå. I programmet bär jag tittarnas ansvar. Jag vågar ställa de enkla frågorna, sådant som många sitter och funderar på, och det är extra roligt att det uppmärksammas, säger Suzanne Axell.

Karolinska Institutets skriver i ett pressmeddelande att de nya medicine hedersdoktorerna utses för sina stora insatser inom Karolinska Institutets intressesfär.

KI:s motivering

”Journalisten Suzanne Axell är sedan femton år tillbaka programledare för ”Fråga doktorn” i Sveriges Television. Programmet, som varje vecka har drygt en miljon tittare, sprider genom tittarfrågor, reportage och intervjuer, kunskap om medicinska frågor och aktuell forskning – inte sällan med Karolinska Institutets forskare som inbjudna experter.

Genom Suzanne Axells arbete sätter programmet patientens perspektiv i centrum. Hennes positiva och välkomnande sätt inbjuder tittarna att ställa sina medicinska frågor, vilket även ger värdefull återkoppling till forskare och läkare om hur väl de nått ut med sin information till patienter.”.

MARIKA IREBLAD

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör