10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Projektledare Sara Wennerblom Arén. (foto: Annika Beijbom)

Publicerad 30 januari 2018 14:09 - Uppdaterad 4 april 2018 09:32

@enligtdig utforskar samhällsfrågorna - med målgruppen

Hur når SVT målgruppen 16-19 år? Det kommer Sara Wennerblom Arén och Parastoo Saeidi ta reda på i den nya satsningen @enligtdig.

Sara Wennerblom Arén leder projektet.

- Vi insåg tidigt under arbetet med det här projektet att det är avgörande vem som pratar med ungdomarna, att det behöver vara en person som är nära målgruppen och samtidigt har en publicistisk inställning, säger Sara Wennerblom Arén.

- Så när jag hittade Parastoo Saeidi, som då gick på journalisthögskolan och dessutom har jobbat med dialogarbete med ungdomar OCH har koll på innehåll och publiceringsstrategi på Instagram, gick jag i taket.

Parastoo Saeidi och Sara Wennerblom Arén (t h) träffar en fokusgruppp på en gymnasieskola och berättar om den nya satsningen @enligtdig. (foto: SVT)

Omvänd idé

Formatet är nytt. Det här är ett helt nytt sätt att arbeta.

- Hela idén är ju egentligen omvänd från hur vi har brukat jobba med tv-program där man gör produkten först och sedan - i bästa fall - kollar hur den landade i målgruppen, säger Sara Wennerblom Arén och fortsätter:

- Här börjar vi med att samtala med målgruppen för att ta reda på hur deras behov ser ut. Sedan får det avgöra vad det blir för innehåll.

Influencers

@enligtdig kommer att samarbeta med influencers, bland andra Filip Dikmen @filipdikmen och Madeleine Elize @madeleineelize.

- Det här handlar verkligen om att bryta ny mark. Sara och Parastoo har inlett en utforskning kring hur den här åldersgruppen ser på samhällsfrågor. Det blir oerhört spännande att följa satsningen och det är viktigt att vi lyckas ett valår som detta, säger Ulf Johansson., projektledare SVT Opinion live.

Förhoppningen är att starta publicering på kontot under februari månad.

ANNIKA BEIJBOM

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör