15 oktober

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 15 november 2017 06:00

Komiker i kylskåp friad av brittisk granskare

Att en rolig programledare gömde sig i ett kylskåp orsakade över 50 klagomål på Channel Fours populära underhållning Great British Bake Off.

Det som upprörde var att programledaren Sandi Toksvig öppnade ett kylskåp och överraskades av att hennes sidekick i The Great British Bake Off (förlaga till TV4:s ”Hela Sverige bakar”), komikern Noel Fielding satt ihopkrupen där inne. I nästa steg visades reklam och sedan tillbaka i programmet så stängdes kylskåpsdörren med Fielding kvar där inne.

Kraftiga reaktioner

Inslaget fick en del tittare att reagera kraftigt på sociala medier, då de menade att det finns risk för att barn som såg programmet själva prövar att stänga in sig i kylskåp. 

– Barn vill gärna prova sådant som verkar roligt. Men tänk på suget i kylskåpsdörrar, barn skulle ha stora svårigheter att öppna dörren inifrån. Det har förekommit dödsfall i sådana här situationer och det är oansvarigt att visa, menade en tittare vid namn David Hollis.

Men granskningsinstansen Ofcom lämnade ärendet utan åtgärd.

– Det var bara en kort del av programmet och dessutom så pass sent på kvällen att det är troligt att de flesta små barn inte tittade, sa Ofcoms talesperson.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör