23 september

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Piv Bernth

DR:s dramachef Piv Bernth (foto: Marika Ireblad)

Publicerad 13 oktober 2017 12:20 - Uppdaterad 16 oktober 2017 08:33

Flykt från DR Drama

Piv Bernth och flera andra chefer och producenter lämnar den framgångsrika avdelningen i TV-Byen, Danmarks Radio, och startar i stället ett nytt produktionsbolag.

Piv Bernth, sedan 2012 DR:s dramachef slutar sista november.

Bernth producerade innan hon blev dramachef bland annat samtliga säsonger av Brottet och hon ses som en av de främsta företrädarna för den så framgångsrika och nyskapande danska tevedramabranschen.

Hon ska nu i stället starta upp ett nytt produktionsbolag, Apple Tree Productions, tillsammans med fyra av sina närmaste medarbetare som nu också lämnar DR Drama. 

Fyra till lämnar

De fyra är biträdande dramachefen Lars Hermann samt producenterna Dorte Riis Lauridsen, Anders Toft Andersen och Karoline Leht lämnar DR Drama under hösten eller i början av nästa år.

– Vi ska leverera innovativt och högkvalitativt TV-drama till danskar och alla andra som vill se bra historier, säger Piv Bernth.

Storslagen epok

– DR har varit min hemmaplan i över 30 år och jag har fått vara del av fantastiskt lärorik och storslagen epok. Tiden är nu mogen att låta nya krafter komma fram och jag gläder mig åt att anta nya utmaningar, skriver Piv Bernth.

Dr.dklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Tf redaktör: Anna Thodenius

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör