14 oktober

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Utbildningsradion

Utbildningsradion (foto: Marika Ireblad)

Publicerad 3 oktober 2017 10:07 - Uppdaterad 3 oktober 2017 13:50

UR pausar omorganisering

Efter Journalistens artiklar om krisen i UR till följd av en genomgripande omorganisationen tar nu ledningen ett steg tillbaka.

Efter att 37 producenter och projektledare i UR öppet framfört kritik mot Utbildningsradions VD Christel Tholse Willers i ett brev på UR:s intranät har hon nu beslutat att införa ett tillfälligt stopp i den pågående processen med företagets omorganisation, skriver journalisten.se

Under ett välbesökt extrainsatt personalmöte, ett ”dialogmöte”, på måndagen meddelade Christel Tholse Willers att ledningen nu ska analysera vad som inte fungerar och att konkreta åtgärder kommer att presenteras i slutet av veckan. 

Många bedrövade

UR:s omorganisation beskrivs i Journalistens artikel som mycket genomgripande. Alla gamla formella och även informella strukturer ska bort och ersättas av en mer flytande organisation. Bland annat ska de flesta medarbetare ingå i ett ”kompetenscentrum” där man ska söka sig till olika projekt som är utlagda på det som i organisationsmodellen kallas ”arenan”. 

Det uppges i artikeln finnas UR-medarbetare som är positiva till förändringarna, men framförallt många som är ledsna, frustrerade och förbannade. 

Handlar om framtidssäkring

I en replik till Journalisten skriver Christel Tholse Willers bland annat

– Visionen och syftet med omorganisationen är att framtidssäkra UR med användarna i fokus i ett samhälle som förändras allt snabbare.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör